“Sansürsüz Özel
”de medyanın TSK’ya haksızlık ettiğini söyleyen Erdoğan, içeride olan komutanlar, muvazzaf subaylar nedeniyle terörle mücadele etmekte zorlandıklarını dile getirdi. Amacım yargıyı yargılamak değil diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“GENELKURMAY ESKİ BAŞKANININ İÇERİDE OLMASI YANLIŞTIR”


İçeride 400′e yakın emekli muvazzaf subay var, bunları ağırlıklı kısmı tutuklu ve bu arada da yine mağdur veya şüpheli şeklinde çağrılanlar oluyor. Bir de bir ajan meselesi çıktı. Bana göre bunların örgüt kurmaktan, örgüt elemanı olmaktan içeride olması çok ağır.. Öyle bir şey varsa, delilleri kesinse ver hükmünü bitir, ama yoksa yüzlerce subayı hele hele genelkurmay başkanını bu şekilde içeride tutarsan, bu yanlıştır.

“ORDUNUN MORALİ BOZUK”


Bu ordu içinde moral bozukluğuna neden oluyor. Bu yenilir yutulur bir şey değil. İster istemez altta şüpheli sıfatıyla 232 kişi çağrılınca üstte de kuvvet komutanlarımız “biz mücadele verirken ben bu komutanları nasıl göndereceğim” diyor.

“AMACIM YARGIYI YARGILAMAK DEĞİL”


Amacım yargıyı yargılamak değil, ama doğru adımlar atmak lazım. Bunların içinde karacısı var denizcisi var. Terörle mücadele etmek için onlara ihtiyacımız var, ama oralara gönderilecek subayımız kalmadı. (sözcü)