Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şiddet dilini kullanmaya daha da pervasızlaşarak devam ediyor. AKP Dışilişkiler Başkanlığı’nın düzenlediği 6. Geleneksel Büyükelçiler İftar Programı’nda konuşan Erdoğan, orucu halkın acısını küçümseyerek, kanla açtı.


Erdoğan’ın, Mısırlıların ölümüne dikkat çekmek için Türkiye’de polis tarafından katledilen yurttaşların ölümlerinin önemsiz olduğunu ima ettiği konuşmasının ilgili bölümü şöyle:


“Türkiye‘de bir kişi, iki kişi, üç kişi, dört kişi polise şiddet uygularken ölüyor, twettler, faceboklarla, dünyanın altını üstüne getiriyorlar ama öbür tarafta şu ana kadar Mısır’da 300 kişi ölüyor, bunların 53 tanesi namaz kılarken ibadet esnasında kurşunlanarak öldürülüyor, dünya sessiz. Niye konuşmuyorsunuz? Hadi bunun karşısında da konuşun. İkircikli olmanın anlamı yok. 

Burada konuşmayacaksanız da nerede konuşacaksınız? Bu insanlar ibadetini yaparken kurşunlanarak öldürülüyor. İşte bizim feryadımız bunadır, bu haksızlığadır. Milletin iradesine saygı duymayanlara karşıdır, bizim bu feryadımız. Bu doğrultuda halkın tercihinin tam anlamıyla tecelli edeceği özgür ve adil seçimlerin bir an once gerçekleştirilmesi hepimizin beklentisidir.”