Olay bugün sabah saatlerinde, Karadeniz Sahil Yolu Faroz Balıkçı Barınakları yakınında meydana geldi. Sahilde spor yaptıktan sonra park ettiği otomobiline doğru giden Başhekim Prof.Dr. Algün, iddiaya göre bu sırada yanına gelen Opr.Dr. Ethem Coşkuner'in saldırısına uğradı. Coşkuner’in tokat ve yumruk atması, taşla vurması üzerine kaçarak otomobiline binen Prof. Dr. Ekrem Algün, olay yerinden uzaklaştı, daha sonra da karakola giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine halen Of Devlet Hastanesi'nde göz doktoru olan Opr. Dr. Coşkuner, gözaltına alınarak karakola getirildi. İşlemlerin ardından Coşkuner, savcılığa sevkedildi.

BAŞBAKAN VE EŞİNE HAKARETTEN CEZA ALMIŞTI

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde daha önce göz doktoru olarak görev yapan Opr. Dr. Ethem Coşkuner, 2010 yılında hastane bahçesinde çevre düzenlemesi işi yapan mühendis Muhammet Çağlar'a laf attı.

Bu sözler üzerine Opr. Dr. Coşkuner ile mühendis Çağlar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi, araya girenlerce önlendi. Mühendis Muhammet Çağlar, Opr. Dr. Ethem Coşkuner'in, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hakaret ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Mühendisin şikayeti üzerine hakkında 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği' iddiasıyla dava açılan Opr. Dr. Ethem Coşkuner, Trabzon 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılanma sonrası 1750 lira para cezasına çarptırıldı.

BAŞBAKAN DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Opr.Dr. Ethem Coşkuner, bir süre sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayeti üzerine açılan hakaret davası nedeniyle Trabzon 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, suçlamaları kabul etmeyen Dr. Coşkuner’e, ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret' suçundan, TCK’nın 125/1 maddesi uyarınca 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın eylemini kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlediği gerekçesiyle cezayı TCK/125-4 maddesince 1 yıl 2 aya çıkardı. İyi hal nedeniyle cezası 11 ay 20 güne indirilen Dr. Coşkuner, Emine Erdoğan'a hakaret suçundan da aldığı 3 aylık hapis cezası 2 ay 27 güne indirilince toplam 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı, 'hükmün açıklanmasını geri bırakarak' erteledi.

Opr. Dr. Coşkuner, 5 yıl içinde herhangi bir suçtan hüküm giydiği takdirde alacağı ceza da buna eklenecek.