Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Isparta'da Barla'yı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen 9'uncu Kültür ve Dayanışma Etkinliği'ne katıldı. Süleyman Demirel Üniversitesi kavşağında Isparta Valisi Memduh Oğuz ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Arınç, buradan Barla'ya geçti. Erenler Mehteran Takımı'nın gösterisini izleyen Arınç, mehteran takımı ve çocuklarla fotoğraf çektirdi.

"BARLA'YI BİRKAÇ KEZ ZİYARET ETTİM"

Barla'yı geçmişte ziyaret ettiğini belirten Arınç, "Bu mübarek toprağı gördüğüm için çok mutluyum” dedi. Bediüzzaman Said Nursi'nin yaklaşık 90 yıl önce Isparta'ya geldiğini hatırlatan Arınç, "Eğirdir'den kayıkla buraya (Barla) geçtiği belirtilir. Burada bir süre kaldı. Bugün bütün dünyada her dile çevrilmiş olan Risale-i Nur'un pek çoğunu burada yazdı. İman ve Kuran hakikatlerini neşretmeye Barla'dan başladı" dedi.

Said-i Nursi'nin geçmişte pek çok eziyetli gün yaşadığını, sürgün edildiğini, cezaevinde tutulduğunu anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle konuştu:

"Zehirlenmeler, iftiralar oldu. Bunların bir kısmını kitaplarda da bulabilirsiniz. Güzel bir şekilde sinemaya da aktarıldı. Bütün bunlar şunu gösteriyor; aradan 80-90 yıl da geçse bu hakikatların neşredilmeye başlandığı Isparta, Senirkent, Barla gibi bu güzel topraklardan yapılan bu iman hakikatları sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyayı kapladı."

"ARTIK TÜRKİYE ÖZGÜR"

Türkiye'de artık geçmişte yaşanan zor günlerin ortadan kalktığını anlatan Arınç, kaldırılan Türk Ceza Kanunu'nun 163'üncü maddesine atıfta bulunarak, kendisinin de bu maddeden yargılandığını söyledi. 50'den fazla davada da avukatlık yaptığını anlatan Arınç, şöyle dedi:

"İmanın, Kuran'ın hakikatini yaşamak isteyen insanlara gerici ve yobaz gözüyle bakılır, tesbihler, takkeler, Kuran suç aleti olarak toplatılırdı. Çok şükür o günler çoktan geçti. Artık Türkiye'de özgürlük var, hürriyet var, gerçekler apaçık ortaya çıktı. Güneş çıktı, zulmet dağıldı. Bugün herkes Bediüzzaman Hazretleri'ni, onun arkadaşlarını bu nurların yayılması için canlarını feda eden insanları rahmet okuyarak yoluna devam ediyor."

Konuşmasında PKK terörüne de değinen Arınç, "Memleketimizde terör belası var. Mücadele ediyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Gözyaşının dinmesi, feryatların susması, bu birlik beraberliğin bütün Türkiye'de gerçekleşmesi için gereken yapılacaktır" dedi.

Arınç konuşmasının ardından Barla'yı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin verdiği yemeğe katıldı, ardından Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşadığı evi ziyaret etti.



ME(HA/İD)