Ak Parti Hükümeti olarak bugüne kadar neyi doğru biliyorsalar onu yaptıklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, muhalefete şu sözlerle seslendi: “Bizi eleştirenler, bize doğru yolu göstersinler. Yapmadıklarımızı söylesinler. Ancak hiçbir öneri getirmeyip, eleştiriyi hakaret noktasına varanlara doğrusu başımızı çevirecek halimizde yok. Bugüne kadar terör varsa, ‘şöyle önlenir. Benimde planım budur. Bunları uygulayın’ diye bir cümle çıkmamış siyasetçiler, ‘meclis toplansın’ demeye başladılar. Sizin düşüncelerinizi açıklamanız için her platform meşrudur. Basın toplantıları yaparsınız, televizyonlara çıkarsınız, her yer size açık. 1 yıl geçti yasama organında bu konuda ağzınızı bir kere bile açmadınız. ‘Partiler bir araya gelsin’ dediniz.
Biz, koştuk geldik. Davetinizi kabul ettik, ama diğer 2 parti size başını bile çevirmedi. Sayın başbakanımız ana muhalefet partisi liderine, ‘onlar gelmiyorsa ben iktidarım, sen ana muhalefetsin. Yüzde 76’yı temsil ediyoruz, ikimiz. Bu konuda ne diyorsanız oturup konuşalım’ demesine rağmen buna cevap bile vermeyen bir zat bugün mecliste veya grup toplantısında ağzına geleni söylüyor. Bizim ciddi, ayağı yere basan, Türkiye’nin gerçeklerine uygun düşüncelere fikirlere her zaman ihtiyacımız var. Bizi eleştirirseniz bize iyilik yapmış olursunuz. Ülkemize katkınız olur. Ama ağzını açtığınızda hakaret etmeye kalkarsınız bunu kabul etmemiz mümkün değil.”

TÜRKİYE’DE PARTİ KURMAK ZOR DEĞİL

Konuşmasına Türkiye’deki siyasi partilerin sayısı ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak sürdüren Arınç, Türkiye’de 63 faal görünen siyasi partilerin olduğunu belirtti. Arınç, “Bazılarının isimlerine baktım, gülümsedim. Çok acayip partilerde var. Nasıl hoşuna giderse ismini öyle koymuş. Türkiye’de parti kurmak zor değil ki. 30 kişiyi bir araya getirirsiniz, birkaç vesikalık fotoğraf, sabıka kaydı vesarie. Al sana parti. Tabi bu partiler iktidar amaçlı kurulmuyor. ‘Benim de bir partim var, ben de bu partinin genel başkanıyım’ desin. Bunun yanında tabelasıyla teşkilat kurmuş olan partiler de var.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazeteyi şöyle bir karıştırırken dikkatimi çekti. İsmini söylemeyeceğim. Siyasi partilerin mali denetimlerini Anayasa Mahkemesi yapar. 3 partinin mali denetimi yayınlandı. Merak ettim. İsimleri de çok caf caflı. 14 bin Lira’ya senelik gelir ve giderlerini Anayasa Mahkemesine göstermişler. Anayasa Mahkemesi de bunu ciddi bulmuş ve hesaplarını tek tek incelemiş. Gider kaydına bakmışlar. İçtikleri sigarayı, yedikleri tostu fatura etmişler. Biraz da kira göstermişler, olmuş bir partinin gideri. 8-10 kişiden de 14 bin Lira para toplamışlar. Anayasa Mahkemesi de tapu gibi damgayı basmış. ‘Valla çok dürüst bir gelir gider tablosu’ diye onaylamış. Yani yediklerini içtikleri parti gideri diye gösterenlerde var, Allah selamet versin” dedi.

 Bülent Arınç iftarın ardından teravih namazını kılmak için Yıldırım Cami’sine gitti.