Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bilgiye erişim özgürlüğüne yönelik yeni bir tehditte bulundu. 6 Mart akşamı ATV-Ahaber'de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili bu kez YouTube ve Facebook'u hedef aldı.

Erdoğan, "İnternet yasası getirdik, buna malum çevreler itiraz etti. Çünkü onlar çomağı soktuğumuzu gördüler, ona isyan ettiler. O alanda 30 Mart'tan sonra atacağımız başka adımlar var. Acaba dünya ne der, şu ne der, bu ne der inanın benim ve bazı arkadaşlarımızın bu konuda kararlılığı var. Biz milleti YouTube'a Facebook'a yediremeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları da dahil. Bu kurumlar kazançları için, her türlü haksızlığı, her türlü ajanlığı teşvik ediyor. Böyle bir özgürlük anlayışı olamaz. Bizim ilk hedefte amacımız karar mekanizmalarını temizlemek" dedi.

Türkiye Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün (RSF) siber sansür alanında "gözetim altındaki ülkeler" sıralamasında yer alıyor.  2013 Dünya Basın Özgürlüğü raporunda ise 179 ülke arasında 154'üncü sırada yer aldı.

Türkiye gazeteciler açısından dünyanın en büyük cezaevi olarak kalmaya devam ediyor. Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’nun saptamasına göre 3 Mart 2014 tarihi itibariyle Türkiye cezaevlerinde 5’i imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü olmak üzere 60 gazeteci cezaevlerinde bulunuyor.