Van'ın Bostaniçi Beldesi'ndeki TOKİ konutlarının anahtar tesliminin ardından Başbakan Erdoğan, Van Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Gökçenay Grubu'na ait mermer fabrikasının açılış törenine katıldı.

Yaklaşık 50 milyon Lira yatırımla gerçekleştirilen ve 700 kişiye istihdam sağlayan mermer fabrikası, ayrıca Türkiye'nin en büyük mermer ve granit fabrikası. 1 milimetre inceliğinde kesim yapabilen fabrika dünyada 3'üncü, Türkiye'de ise ilk olma özelliği taşıyor. Fabrikanın 18 bin metre kare kapalı, 40 bin metrekare de stok ve depolama, ayrıca yıllık 500 bin metekarelik üretim kapasitesine sahip. ABD'ye işlenmiş taş ile Çin, Kanada, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Kuzey Avrupa ülkeleri ile Dubai'yi kapsayan pazarı bulunan fabrikanın açılışını, Başbakan Erdoğan, yaklaşık 2 bin 500 kişiyi istihdam eden işadamı Yunus Gökçenay ile birlikte yaptı.

Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, teröre rağmen bölge yapılan yatırımlara dikkat çekti. Bu nedenle büyük bir iş başaran Gökçenay'ı tebrik ettiklerini ve devlet olarak bu tür yatırım yapan işadamlarını yanında olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Gökçenay Grubu adına Yunus Beye çok çok teşekkür ederim. Bu işe biraz daha erken başlamış olsaydı da biz şuan TOKİ olarak burada yaptırdığımız 17 bin konutta buranın ürünlerini kullansaydık. Ama bundan sonraki süreçte ben inanıyorum ki, kentsel dönüşüm değişimde olsun Van mermer çok iş görecektir. Hatta ben inanıyorum ki ihracata yönelik çok iş görecektir. Yıllar yılı hep biz bu ocaklarımızdan İtalya’ya, Çin’e göndermişiz, oralardan mamul olarak alıp, zarar etmişiz. Ama şimdi buradaki modern teknoloji ile bu çeşitleri çok çok ince konumda, şu an bir numunesi de elimde var. Adeta bir karton kalınlığında kesebiliyor. Bunu yeni evlerimizde inşaatlarımızda kullanacağız. Bu teşebbüsü Van’da gerçekleştirdiği için ben özellikle Yunus beyi kutluyorum. 50 milyonluk bir yatırım. Öz kaynakla yapılması ayrıca çok önemli. Rabbim kazancını arttırsın. İstihdamda 750 kişi. Bu da 750 aile demek. 750 aile burada ekmeğini yiyecek ve bu daha da artacaktır. Yunus Beye grubun bütün mensuplarına teşekkür ediyorum. kendilerini tebrik ediyorum. Kazancınız bol, yolunuz açık olsun diyorum."

Başbakan Erdoğan, akşam yemeğini de burada yedikten sonra, depremde hayatını kaybedenler için okutulacak olan mevlide katılmak üzere Edremit İlçesi'ne gitti.

 

FA (FE/RT)