Başbakanlığa ait uçak ile Van'a gelen Başbakan Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Hüseyin Çelik ile kızı Sümeye Erdoğan eşlik etti.

2400 POLİS GÖREV YAPTI

Başbakan Erdoğan'ın gelişi önce Van Ferit Melen Havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. VİP salonu ve alan içerisine kimse alınmazken, havaalanı çevresindeki yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Başbakan Erdoğan gelmeden önce de jammerler çalıştırılıp dedektör köpekler yardımıyla alan çevresinde bomba araması yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın Van ve Erciş'teki program için de 2 bin 400 polisin görev yaptığı belirtildi.

ERCİŞ'E GİTTİ

Başbakan Erdoğan'ın ilk olarak 4 bin 880 konutun anahtar tesliminin yapmak üzere Erciş'e gitti. Erdoğan ve Bakanlar Erciş'e 6 helikopterle hareket etti. Van'ın Erciş ilçesindeki Atatürk İlköğretim okulunun bahçesine 81 ilin ismi ve üzerinde teşekkürler yazılı pankart asıldı. Erciş'te 4 bin 880 afet konutunun yanısıra 160 derslikli ilköğretim okulu, 96 derslikli 3 lise, 5 ticaret merkezi, 5 cami yaptırıldı.

Saat 10.00'dan itibaren halk törenin yapıldığı Karataş Mevkii'ne geldiler. Bu kez bir ilk gerçekleştirildi, ilköğretim okullu öğrencileri ilk sırada yer aldı. İlköğretim öğrencilerinin arkasında kadınlar ve lise öğrencileri yer aldı. En arka safta ise erkekler bulundu. Acun Ilıcalı da törene katılanlar arasında yer aldı.