AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da partisinin il kongresinde konuştuktan sonra Vilayet binasına geçti ve Vali Zübeyir Kemelek’ten kentle ilgili birifing aldı. Başbakan Erdoğan, ardından Vilayet binası önünde, 32 milyon liraya mal olan toplam 31 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

"YAVRULARIMIZ TABLETLERİNİ ALACAK"

Kurulan platformdan halka seslenen Başbakan Erdoğan, muhalefetin hükümete yolsuzluk yaftası yapıştırmaya çalıştını söyleyerek, "Bize yolsuzluk yaftası yapıştıranlar, cemaziyel evveline baksınlar. Yolsuzluk yapanlar 145 bin kilometre duble yol yapabilir mi? Yolsuzluk içinde olan iktidar 10 bin derslik yapabilir mi? Bu ülkenin 81 vilayetini 76 üniversiteden alıp 165 üniversite yapar mı? Bütün yavrularımıza ilköğretimde ücretsiz kitap verme geleneğini kim başlattı? Biz başlattık ve devam ediyoruz" diye konuştu.

Muhalefet liderinin yeni eğitim sistemi ile birlikte öğrencilere verilecek tablet bilgisayarlarla ilgili '20 milyar dolarlık yolsuzluk' suçlamasında bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "Kendine gel, ayıptır. Bu yatırım olacak. İstesen de olacak, istemesen de olacak. Bu iş senin SSK Genel Müdürlüğü’ndeki yolsuzluk projelerine benzemez. Biz bilgisayar tabletlerini yavrularımıza kitaplarını dağıttığımız gibi dağıtacağız. Bu milletin evlatları özgüvenli yoluna yürüyecek. Şu anda yürüdük her geçen gün daha iyi olacak. Bunlar hayatlarında yatırımları yok dikili bir şeyleri yok" dedi.

"BİZDE AYRIMCILIK YOK"

Tekirdağ’dan artık İstanbul’a duble yoldan gidildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolunuz olmadıktan sonra medeni olmayı konuşabilir misiniz, sular akmadıktan sonra medeniyet konuşabilir misiniz? İstanbul yıllar yılı susuz kaldı. Geldik su problemini çözdük. Istıranca Dağları'ndan 180 kilometreden su getirdik, dağları deldik. Çünkü biz Ferhat’ız, siz Şirin’siniz. Bizim milletimize aşkımız var. Onun için dağları deldik, suyu İstanbul halkına getirdik. 2040 yılına kadar İstanbul’un su problemi yok. Belediyecilik bizim işimiz, biz oralardan geldik, yetişerek geldik. Onun için biz şu anda halkımızın hizmetkarı olduk. Bunun içinde ayrımcılık bizim kitabımızda yok. Biz Tekirdağ’a nasıl bakıyorsak, Van’a da öyle, Van’a nasıl bakıyorsak Tekirdağ’a da öyle bakıyoruz."

"İKİ METRELİK ÇUKURA GÖMÜLECEĞİZ"

Erdoğan, insanları Yaradan'dan ötürü sevdiklerini belirterek, "Geldik gidiyoruz, burada hoş bir seda bırakmak önemlidir. Ölmeyecek olan var mı? Trilyoner olsan ne yazar? Altından kaplı sarayların olsa ne yazar? Sonunda gideceğimiz yer bizim değerlerimizle 2 metre çukur. Ben boydan biraz daha fazlayım. Oraya defnedecekler ondan sonra da 'Başbakan niyetine' demeyecekler, 'Cumhurbaşkanı niyetine' demeyecekler, 'Belediye başkanı' niyetine demeyecekler. Hoca efendi 'Er kişi niyetine' diyecek, 'Hatun kişi niyetine' diyecek. Ondan sonra gömecekler. Olay bu. Ööyleyse bu dünyadaki güzellik hoş bir seda barakmak. Bunu başaracağız ama sizlerle beraber başaracağız, milletimizle el ele omuz omuza başaracağız" diye konuştu.

"ALLAH'TAN KORK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşması sırasında, kendisine, "Hastayım benimle ilgilemiyorlar" diye seslenen yaşlı bir kadına dönerek, "Yapma Allah'tan kork. Bizim dönemimizde ilk defa evde tedavi başladı. Dullara yardım ediyoruz" dedi.

"ÇOCUK YAPMAYA DEVAM"

Başbakan Erdoğan, TOKİ tarafından yaptırılan konutlardan alan 10 aileye de anahtarlarını teslim etti. Ailelerle tek tek konuşan ve kaç çocukları olduğunu soran Başbakan Erdoğan, 3 çocuktan az çoğu olduğunu öğrendiği ailelere, "Durmak yok yola devam" dedi.

EMİNE ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİLER

Öte yandan Başbakan Erdoğan kürsüde konuştuğu sırada, Hamide Aydın adlı kadın, cilt hastalığı olan oğlu 4 yaşındaki Ferit için Emine Erdoğan'dan yardım istedi. Bunun üzerine Emine Erdoğan korumaları aracılığı ile anne ve çocuğu yanına getirterek tedavisi için yardım sözü verdi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından açılışı yapılan tesislere canlı bağlantı iletişim kurarak açılışlarını gerçekleştirdi. Daha sonra yürüyerek Tekirdağ Belediyesi'ne geçen Başbakan Erdoğan burada CHP'li Belediye Başkanı Adem Dalgıç'tan sorunları hakkında bilgi aldı. Erdoğana, geldiği helikopterle İstanbul'a döndü.



LK(SS)