Görüşmede, iki ilişkiler ve bölgedeki son durum ele alınırken, Başbakan Erdoğan, Suriye'de rehin alınan 11 Lübnan vatandaşının kurtarılması için Türkiye'nin yoğun çabasını sürdüreceğini belirtti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Lübnan Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Necip Mikati, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 31 Mayıs 2012 tarihinde Türkiye’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirmiştir.

Başbakan Sayın Erdoğan ve Başbakan Sayın Mikati, bu ziyaret sırasında ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında ayrıntılı görüş alışverişinde bulunmuşlar, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusundaki iradelerini teyid etmişlerdir. Başbakan Sayın Erdoğan, Lübnan’ın bağımsızlığı, egemenliği ve siyasi istikrarına Türkiye’nin atfettiği önemi özellikle vurgulamış; Lübnan’da ulusal barış ve istikrarın korunması hususunda bütün tarafların sergilediği sorumlu yaklaşımın Türkiye tarafından desteklenmeye devam edileceğini belirtmiştir.

Her iki başbakan, Suriye’de rehin alınan 11 Lübnan vatandaşının durumunu da ele almıştır. Başbakan Sayın Erdoğan, halen Suriye’de olduğu belirtilen sözkonusu Lübnan vatandaşlarının kurtarılmasına yardımcı olmak için Türkiye’nin yoğun çabalarını sürdüreceğini vurgulamıştır. Başbakan Mikati, bu konunun arzettiği aciliyeti ifade etmiş, Türkiye’nin bu konuda devam etmekte olan memnuniyet verici çabalarının sürdürülmesini talep etmiştir."



ÜK (RT)