Türk milletinin son neferine, son nefesine kadar vatanını müdafaa etmeye devam edeceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin düşmanları bilsin ki, bu millet tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de son neferine, son nefesine kadar vatanını kahramanca müdafaa etmeye devam edecektir. Karşımızda hangi düşman olursa olsun, karşımızdaki düşman hangi alçakça, hangi namertçe, hangi kalleşçe yönteme başvurursa başvursun, biz büyük bir millet olarak bugüne kadar bu saldırıların hepsini de bertaraf ettik ve bertaraf edeceğiz" dedi.

Bir televizyon kanalında katıldığı programda 'Hakkari elden çıktı' diyen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'nu sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu kutsal ocaktan çıktıkları halde bazı televizyon kanallarına çıkmak suretiyle bu televizyon kanallarında filanca ilimizin artık elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanlar da var bu ülkede. Bunlar generallik seviyesine kadar yükselmiş insanlar. Böyle seviyesizlik olur mu? böyle seviyeden muaf bir insan olur mu? Bu ülkenin 1 metrekaresi dahi kimsenin istilası altına girmemiştir girmeyecektir."

Terör örgütü PKK'nın 16- 17 yaşındaki kız çocuklarını ön saflara sürdüklerine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Şuanda karşımızda namertçe saldıran, kalleşçe tuzaklar kuran, ardından korkakça kaçan, mağaralara korkakça saklanan bir düşman, böyle bir tehdit var. Düşünebiliyor musun, telsizle talimat gönderiyorlar; '3 bin sivil ölse de Şemdinli'ye girin, orada kalın, ölün ama geri dönmeyin' talimat bu. Çukurca'da etkisiz hale getirilen teröristlerin otopsileri yapıldı. Bakıyorsunuz 16- 17 yaşında kız çocuklarını oldukları ortaya çıkıyor. Bunları kullanıyorlar ve bunların eline el bombaları vermek suretiyle en ön saflara sürdükleri öğreniliyor. Benim Kürt kardeşimin bunu iyi görmesi lazım. Nasıl aldatıldıklarını çok iyi bilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin, 14 Ağustos'ta TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdığını hatırlatıp, "Biz, terörle mücadele ederken, onlar da

terör örgütünün ağzıyla bizimle mücadele ediyor. Açık söylüyorum, biz terör örgütüne motivasyon sağlayacak hiçbir girişimin içinde olmayız. Ne demek ya, şu anda Şemdinli'de teröristler, terör örgütü bize saldırıyor diye biz Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bundan dolayı nasıl toplarız. Biz, şu anda zaten terörle

mücadele içindeyiz" dedi.


(RG)