Mustafa Sungur için bugün Fatih Camii'nde tören düzenlendi. Öğlen saatlerinden itibaren Sungur'un yakınları ve sevenleri Fatih Camii avlusunu doldurdu. Yoğun izdiham ve siyasilerin de katılacağı cenaze töreni için İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, geniş güvenlik önlemleri aldı. Cenaze namazı öncesi kadın ve erkekler kendi aralarında Sungur için Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. İkindi namazının ardından cenaze namazına geçildi. Cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AB'den Sorumlu Bakan ve Başmükareci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Sungur'un çocukları Muhammed Surgun, Nurullah Surgun ile sevenleri katıldı. Fatih Camii'nin avlusu, namaz sırasında doldu taştı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı. Namazın kılınmasının ardından helallikler alındı. Bu sırada Başbakan Erdoğan bir konuşma yaptı.


Sungur’a haklarının helal olduğunu belirten  Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:


 "Çok aziz kardeşlerim. Öncelikle şu anda ebediyete uğurladığımız Mustafa Sungur ağabeyimize zaten az önce diyanet işleri başkanımızın ifadeleri ile haklarınızı helal ettiniz. Hakkımız helal olsun. Orada hiçbir endişe taşımıyoruz. Ve ömürleri boyunca gerçekten bu gökkubbede hoş bir seda bırakma uğruna onlar çok büyük mücadeleler verdiler. Çok ciddi ezalar, cefalar çektiler. Ve bu ezalar, cefalar inanıyorum ki, şu anda yanında getirdikleridir. Bunu çok iyi biliyoruz. Buna hep şahit olduk. Ve bu şahadet içerisinde siz de az önce şahadetlerinizi yinelediniz. Ben de tekrar, bu gösterilen ilgi ve alaka zaten kimin kim olduğunu çok iyi ortaya koyuyor. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Gösterdiğiniz bu ilgi sebebiyle fakirde sizden özellikle Allah razı olsun."


Konuşmanın ardından Erdoğan ve sevenleri, Sungur’un tabutuna omuz verdi. Bir süre camii dışarısında aile fertleriyle sohbet eden Erdoğan daha sonra camiden ayrıldı. Mustafa Sungur'un cenazesi cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde defnedilmek üzere Eyüp Sultan Mezarlığı'na götürüldü.


 EE (MK) (FOTOĞRAF)