ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, görüşmenin gayet verimli geçtiğini belirterek, ÖNDER'in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Başbakan'ın heyeti sıcak bir şekilde karşıladığını ifade eden Korkut, "Bizim dernek olarak uzun yıllardır çalışmasını sürdürdüğümüz Anayasa değişikliği süreci ile ilgili çalışma raporumuzu başbakanımıza sunma imkanımız oldu. Biz raporumuzu Meclis başkanımıza ve diğer siyası partilerin genel başkanlarına da sunmuştuk. Kendileri bu çalışmamızdan son derece memnun kaldı" diye konuştu.

BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR

Korkut, görüşmede 28 Şubat süreci sonrasında ortaya konan baskıcı ve dayatmacı politikaların sonucu olarak ortaya çıkan yasakların bir bir kaldırılıyor olmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdiklerini söyledi. Özellikle eğitim alanında ortaya çıkan baskıcı politikaların topluma zarar verdiğini belirten Korkut, "Hem İHL hem de orta öğretim sitemine dayatılan uygulamaların ortadan kaldırılıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu Başbakan ile paylaştık. Katsayı, kesintisiz eğitimin kaldırılması için adımlar atılması, Milli Güvenlik Derslerinin kaldırılması gibi uygulamalardan duyduğumuz memnuniyeti Başbakan ile paylaşma imkanı bulduk. Ayrıca din eğitim ve öğretimi önündeki engellerin kaldırılması da toplumumuzun en önemli beklentileri arısında yer alıyor. Biz kendilerine bu anlamdaki teşekkürlerimizi ilettik" ifadelerini kullandı.

DİNDAR GENÇLİK TARTIŞMASI

Korkut, "Dindar gençlik yetiştirilmesi tartışması ile ilgili Başbakan'ın yaptığı açıklama bizleri memnun etti. Başbakan bu konudaki sözlerinin basın ve bazı siyasi çevreler tarafından çarpıtıldığını söyledi. Bu noktada bize 'Amacımız, devletin, milletin ve vatandaşların çocuklarına kendi inanç değerlerini öğretebilme imkanı oluşturmaktır. Devlet olarak önemli olan engellemeyen ve imkan açan bir uygulamayı ortaya koymaktırö dedi. Bizler de ÖNDER olarak böyle düşünüyoruz. Devlet her zaman imkan açan bir konumda olmalıdır" diye konuştu.

BAŞBAKAN DERNEĞİN 475 NOLU ÜYESİ

Korkut ayrıca, İmam Hatip Liseleri'nin fiziki şartlarının ve imkanlarının geliştirilmesi ve eğitim niteliğinin artırılması çerçevesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiklerini söyledi. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede Başbakan'a İmam Hatip camiası olarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini belirten Korkut, Başbakan Erdoğan'ın kendilerinin 475 nolu üyeleri olduğunu da sözlerine ekledi.



(MV) FOTOĞRAFLI