Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Wikileaks iddiası hakkında, "Elimde benim Wikileaks'ın orjinal belgeleri var orada böyle birşeyler yok. Orada sadece komutanların adı geçiyor, kalkıyor bizim adımızı yazıyor. Neden kaynaklanıyor bu? O gazete var işte adını vermek istemiyorum reklamını yapmış olurum çünkü. Oraya dayandırarak böyle şeyler yazıyor. CHP zihniyeti milletimle barışık değildir, hep ayrıştırmaya da gayret eder. Bundan dolayı da milletimden beklediğini alamaz. Bizim arkamızda Wikileaks değil millet var" dedi.

 Ellerinde 5 farklı anket sonucu bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan şunları kaydetti: "Ortalama olarak bu anketler temmuz, ağustos ve eylülde yapıldı. Ortalaması Ak Parti 52,1, CHP 24, 2, MHP 13, 3, BDP 6, 2 tablo bu. Bütün bu tablo çok açık net ortada olmasına rağmen kalkıp sipariş üzere anket açıklamaları da oluyor onlarında tabii ki ortaya bir netice getirmesi mümkün değil."

YETKİLİ ARKADAŞLARIMIZ GÖRMÜYORLAR

İthalat ihracat arasında ciddi bir kapanma farkı olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bir diğer önemli adımda faiz noktasındaki olay eğer biz faizde şuanda biraz daha düşürülürse ve bunu maalesef yetkili arkadaşlarımız görmüyorlar ya da görmek istemiyorlar. Dünyada şuanda eksi, sıfır faiz uygulamaları var. Bu ülkeler ileri ekonomisi olan ülkeler. Bunu gördüğümüze göre bu adımları atmamız lazım. Eğer biz yatırımlarda iyi gidersek bunu yakalayacağız. Yeni özelleştirme ihalesine çıkıyoruz. Halk Bankası ile ilgili atacağımız adımlar var. Bunlarında bu sürece ciddi katkısının olacağını düşünüyorum. Kararlılıkla büyümeye yönelik enstürümanları vermeye devam edeceğiz."

ELEKTRİĞE ZAM

Doğalgaz zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şöyle konuştu: "Ben popülizm yapmayı sevmem gerçek neyse onu söylemem lazım. Ben vatandaşımın satın alma gücüne bakarım. Tabii ki doğalgazla ilgili, elektrikle ilgili atacağımız adımlar bu denge üzerine atılmıştır. Bu zam doğalgazda 4 ay sonra 6 ay sonra neticesini veriyor bunu bizim üstlenmemiz mümkün değil. İnşallah şimdi bu açıklamayı yapacağımızda orada doğalgaz maliyetlerinin ne olduğunu açıklayacağız. Orada göreceksiniz ki devlet şuanda halkına doğalgazını satarken çok ciddi bir oranda sübvansiyon yaparak satıyor. Biz bu sattığımız doğalgazdan para kazanmıyoruz. Mutfak tüpleri, sanayi tüplerinde zam yapmayacağız. Araçlarda, elektrikde yapmamız lazım. Burada doğalgazın bize olan yükü artınca bunun tabii ki elektrik enerjisine de yansıması olacak. Mümkün olduğunca en az şekilde halkımızı sıkıntıya sokacak şekilde olacak. Doğalgazda şuanda yüzde 10 olarak düşünülüyor, ama bundan sonra bizim 1 veya 1,5 yıl gibi doğalgaz olayına zam olarak girmeyiz."

 

GÖ (GD/RT)