Ankara'ya hareketi öncesi Erdoğan, Ataşehir'de Batı Ataşehir Şirin Taksi durağını ziyaret etti.Başbakan Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Temennim o dur ki, senato Fransa'yı geçmişinden bugüne kendi değerleriyle çatışan bir ülke konumuna düşürmez" dedi.


BUGÜN ONBİNLER YARIN YÜZBİNLER OLABİLİR


Fransa'nın özgürlükler konusunda iddialı olduğu başlıkları inkar ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu bir defa düşünce özgürlüğüne ters bir tartışmadır. Mayıs ayındaki seçimlere yönelik bir yatırımdır. Bu arada onbinlerce kardeşimiz Paris'te bir araya geldiyse bunun geleceğe yönelik ne gibi bir yankı uyandıracağını, ortaya koymaktadır. Bugün onbinler yarın yüzbinler olabilir" diye konuştu.


YAPILAN İNSAN HAKLARINA AYKIRIDIR


Yapılanın insan haklarına, insan hakları evrensel beyannamesine ve Fransa Türkiye ilişkilerine aykırı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu kadar basit hesaplar uğruna, siyasi hesaplar uğruna tarihçilerin vermesi gereken bir kararı kalkıp da burada Sarkozy'nin kendi siyasi hesapları için feda etmesi anlaşılır değildir" diye konuştu.


OLASI FRANSA SEYAHATİ DÜŞÜNÜLÜR


Başbakan Erdoğan, "Bugün Fransa'da alınacak karara göre bizim de vereceğimiz başka bir karar var" diyerek yaptırım mesajı verdi. Bülent Arınç'ın dile getirdiği "Başbakan Erdoğan Fransa'da Ermeni soykırımı iddiasını reddettiğinde tutuklanacak mı?" sözünü hatırlatan bir gazeteciye de Erdoğan, "Böyle bir şeyde olası bir Fransa ziyareti olur mu? O da düşünülür" karşılığını verdi.


3. KÖPRÜYÜ MİLLİ BÜTÇEDEN YAPACAĞIZ


Boğazi Köprüsü'nün bakıma alınacağı yönündeki bir soruya, "Bu konuda gerekli açıklamayı Ulaştırma Bakanım yapmıştır" yanıtını veren Erdoğan, trafiği en az sıkıntıyı uğratacak şekilde bakımın yapılacağını söyledi. Erdoğan, "Biz 3. köprüyü milli bütçeden yapma kararını verdik. Burayı süratle başlayıp bitirme gayreti içinde olacağız. Orayı bitirince burası da rahatlar" diye konuştu.


(BB)