Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saat 21.00 sralarında Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisin'nden çıkarak Pendik'e geçti. Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte eski Pendik Belediye Başkanı ve Ak Parti İstanbul milletvekili Erol Kaya'nın oğlu Fatih Kaya ile Begüm Özge Koçhan'ın nikahına katıldı. Nikahta gelin Begüm Özge Koçhan'ın annesi Muazzez Koçhan ile babası Reşat Koçhan, damat Fatih Kaya'nın babası Erol Kaya ile annesi Neriman Kaya hazır bulundu. Eşi Emine Erdoğan ile nikah şahitliği yapan Başbakan Erdoğan, nikahta üç çocuk temennisini bir kez daha yineledi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN VE EŞİ EMİNE ERDOĞAN NİKAH ŞAHİTLİĞİ YAPTI

Eski Pendik Belediye Başkanı ve Ak Parti İstanbul milletvekili Erol Kaya'nın oğlu Fatih Kaya ile Begüm Özge Koçhan'ın nikahı Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde kıyıldı. Nikaha Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı. Gelin Begüm Özge Koçhan'ın nikah şahitliğini Ömer Zeydun ile Kübra Solgun yaparken, damat Fatih Kaya'nın nikah şahiti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ oldu. Bu arada davetlilerin nikahı rahat izleyebilmesi için kültür merkezinin bahçesine dev ekran konuldu.


" BİZ ŞİMDİLİK EN AZ ÜÇ DİYELİM; ZATEN UCU AÇIK "

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikah sonrası Başbakan Erdoğan kısa bir konuşma da yaptı. Erdoğan, Kaya ve Koçhan ailelerini tebrik etti. Erdoğan, " Özellikle benim hep bir talebim var. Elhamdülillah bu tuttu. Bazıları 5 diyor. O 5'i Kazakistan'da Nazarbayev'e söyledim. 2 milyon 716 bin kilometrekare arazi var, 6-7 milyon nüfus olmaz, en az 5 olması lazım. Biz şimdilik en az 3 diyelim. Zaten ucu açık, en az 3 diyelim. Allah ne kadar verirse. Sizler gibi ülkedeki yavrularımızın, gençlerimizin, bu milletin ve vatanın geleceğine hizmetkar olacak nesiller yetiştirmesini istiyoruz. Bunun için de şunu unutmuyoruz; sevgililer sevgilisi Peygamberimiz diğer ümmetlere karşı, ümmetinin çokluğuyla iftihar ederdi. Buna ihtiyacımız var. Bir de bizim için değişmez emir ' Nikahlanınız, çoğalınız '. Buna da özellikle dikkat etmemiz lazım. Bu konuda atılacak adımlar çok çok önemli.İki taneyle sadece şu anki nüfusu koruyabiliyoruz. Fakat bunun daha da altına düşersek 2037 bizim nüfusumuzun yaşlanma yılıdır ve o zaman yaşlı bir nüfusa sahip Türkiye, gerilemeye başladı demektir. Biz genç ve dinamik bir nüfusa sahip olacağız. Çünkü bildiğiniz gibi insan, ekonomide herşeydir. Manevi alana girmiyorum, ekonomide herşeydir. İnsan varsa emek var. İnsan varsa sermaye var. İnsan varsa tüketim var. İnsan varsa üretim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Bu insan yaşlı insan olursa, bunların hiçbirini elde edemezsiniz. Ama genç olursa, o zaman işte bugün bizi güçlü kılan potansiyele sahip olursunuz. O bakımdan sakın bunu ihmal etmeyelim. Fazla da gecikmeyelim. Hemen" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, gelin Begüm Özge Koçhan'a evlilik cüzdanını verdi. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, nikah töreninin ardınsan vatandaşların alkışları eşliğinde Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nden çıktı.


 


PÇK-OU(SB) FOTOĞRAF