BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Mersin İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, MHP ve BDP'nin karşı gibi görünüp birbirlerini büyüttüklerini, kendilerinin etnik ve dini milliyetçiliği kabul etmediğini, partisinde makam kavgası da olmayacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, beraberindeki eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte özel 'ANA' uçağı ile Adana Havalimanı'na geldi. Helikopterle Mersin'e geçen Erdoğan, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda yapılan Ak Parti Mersin İl Kongresi'ne saat 15.00'de katıldı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da eşlik ettiği Erdoğan, 12 bin kişilik Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'na kavurucu sıcağa rağmen gelen yaklaşık 7 bin kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Meteoroloji verilerine göre hissedilen hava sıcaklığının 41 dereceyi bulduğu bölgede katılımcıların üzerine buzlu gül suyu püskürtüldü. Ayrıca tribünlere de vantilatörler yerleştirilerek vatandaşlar serinletilmeye çalışıldı. Vatandaşların büyük çoğunluğunun şemsiye ve şapka ile güneşin yakıcı etkisinden korunmaya çalışması dikkat çekti.

MHP-BDP BİRBİRİNİ BÜYÜTÜYOR

75'inci il kongresi olarak Mersin konuşmasının ilk bölümünde partilerine tereddütle bakanların bu tereddütlerini kaldırdıklarını belirn Başbakan Erdoğan, çeşitli illerden örnekler vererek şunları söyledi:

"Oylarımızı İzmir'de yüzde 17'den 37'ye, Antalya'da 21'den 39'a, Edirne'de 9'dan 30'a çıkardık. Bu oranlar hizmet siyasetinin eseridir. Mersin'de de 27'den 50'ye çıkaracağız."

Ülkedeki ayırımcı siyasetin rahatsızlığına değinen Erdoğan, bu konuda da şöyle dedi: "MHP ve BDP karşı gibi görünüp birbirlerini büyütüyorlar. Cenaze istismarcılığı yapıyorlar. Gözyaşı üzerinden oy devşirme siyaseti yapıyorlar. Biz ırkçı, ayırımcı siyasete dur diyoruz. Etnik, ırkçı, dinsel milliyetçilik yapan partiler kaybolmaya mahkumdur. Biz güçlendikçe istismar siyaseti hızla kaybediyor. Osmanlı'da, Selçuklu'da var mıydı ırkçılık? Bu topraklarda ırkçılık yeşermedi."

BİZDE MAKAM KAVGASI OLMAYACAK

Gençlerin daha çok parlamentoda yer alabilmesini istediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aday olabileceğine ilişkin Anayasa Mahkemesi kararı üzerine yapılan değerlendirmelere atıfta bulunarak şunları söyledi:

"Biz koltuğa yapışan siyasetçi değiliz. Bizde makam kavgası olmayacak. Makam hırsı olanla, makama rant aracı olarak bakanlar, süreç içinde aramızdan ayrıldı. Bu hareketten uzağa düştü. Bizim hedefimiz 2023 diyoruz. Hangi makamda ve vazifede olursak olalım 2023 için çaba gösteriyoruz. Bu hareketin ne içinde ne dışında, asla ve asla makam hırsı olmayacak."

Ekonomik gelişmelere de değinen Erdoğan, MHP, CHP, DSP ve ANAP'a seslenerek, o dönemlerden 23.5 milyar dolar borç devraldıklarını, bu rakamın bugün 1.1 milyar dolarak düştüğüne, işsizliğin de tek haneli rakamlara indiğine dikkat çekti.

Erdoğan bölgeye yapılan yatırımları anlatırken, yeni Antalya-Mersin yolunun 150 kilometresinin tamamlandığını, 2015'de tamamlanacağını, Akdeniz Olimpiyatları için 25 bin kişilik 6 katlı stadyumun tamamlanacağını açıkladı.

ERDOĞAN'IN BABALAR GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Mersin'in Silifke İlçesi'nde Ak Parti İlçe Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Babalar Gününü üzerinde fotoğraflarının bulunduğu yaş pastayı keserek kutladı. Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlenen Ak Parti İl Kongresi'ne katılan partililer, Kabasakallı Mahallesi'nde toplandı. Araçlardan inen partililer, Mersin-Silifke karayolunu kısa bir süre trafiğe kapatarak davul zurna eşliğinde halay çekti. Partililer, daha sonra hazırladıkları üzerinde 'Dünya lideri Başbakanımız, Babalar Gününüz kutlu olsun. Silifke Ak Parti' yazan yaş pastayı keserek, Başbakan Erdoğan'ın Babalar Günü'nü kutladı.