Toplu açılışlar yapmak ve Ak Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte saat 12.50'de Kahramanmaraş Havaalanı'na özel Ana uçağı ile geldi. Daha önce açıklanan programda temeli 1993 yılında merhum Başbakan Necmettin Erbakan tarafından atılan Abdulhamithan Camii'nin açılışını yapacağı ve burada cuma namazı kılacağı bildirilen Erdoğan, bu programa katılmadı. Havaalanında bekleyen Erdoğan'ın Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Muradiye Camii'nde cuma namazı kılma ihtimali üzerine burada da geniş güvenlik önlemi alındı. Her iki camide alınan önlemlere karşın Erdoğan ve beraberindekiler saat 13.30'da kadar havaalanında kaldı.

Ardından havaalanından çıkış yapan Başbakan, direkt, Kahramanmaraş Valiliği'ne geçti. Erdoğan, Vali Şükrü Kocatepe'den kentin sorunları hakkında bilgi aldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyarette Erdoğan, 'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası'na katılan Kahramanmaraşlı hayırsever 16 işadamına teşekkür plaketi verdi.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Kongresi'nin yapılacağı 12 Şubat Stadyumu'nun karşısındaki bir apartmana 'İlkokul mezunuyum, ehliyeti yurt dışından mı alacağım?' yazılı bir pankart asıldı. Başbakan Erdoğan, gelmeden asılan pankart, görevliler tarafından indirildi.