"Uludere olayında edep yoksunu, isminin başında milletvekili sıfatı olan hem de meclis çatısı altında afedersiniz  'O emri hangi hayvan, verdi' diyor. Sen Uludere olayı sonrasında zil takıp kahkaha atan arkadaşlarına bak. Orada görürsün onu" diyen Başbakan Erdoğan, "Ben bunların kullandığı sıfatla karşılık vermeyeceğim. Çok da ağır konuşacağım. 'O emri hangi havyan verdi' diyenler. Olayın hemen ardında zil takıp oynayanlar, savaşta olur böyle diyenler, bu sıfata dahi layık olamayanlar. Yani ölü seviciler. Bu kadar ağır konuşuyorum" diye konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TT Arena'da düzenlenen AK Parti 4. Olağan İstanbul İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek'in "Canım İstanbul" şiirini okuyarak başladı. Konuşmasında Uludere olayına değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:


"Ben medyaya konuşmuyorum. Ben bu konuda bir siyasetçiden bir başbakandan öte bir insan olarak, bir baba olarak, kardeşiniz olarak sadece ve sadece milletimize konuşuyorum. Kimin ne yazdığını, söylediğini, hangi istismarın peşinde olduğu hangi odaklara uşaklık yaptığını zerre kadar önemsemiyorum. Bizim milletimiz anlıyor. Onun için biz milletimizle konuşuyoruz. Milletimizin gönül diliyle konuşuyoruz. Bugüne kadar aziz milletimizle yürüdük. Bu ülkede son 30 yıldır devam eden terör olaylarında 40 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hayatını kaybetti. Binlerce asker, polis, güvenlik görevlimiz şehit edildi. Maalesef bu topluma bu millete, acı ölümleri sorgulama soru sorma hakkını vermediler. Medya doğru soruları sormaktan kaçındı. Bazı partiler şehitlerimiz üzerinden istismar ürettiler. Bazı partiler sessiz kaldı, tepkisiz kaldı. Bazı partiler terörü dağdaki gençleri teşvik ederek kanla beslendi. İlk kez AK Parti çıktı bu duyarsız siyasete duyarlı olmak suretiyle gönülden cesaretle 'dur' dedi. Biz milletimizden hiçbirşeyi saklamadık. Hiçbir hadisenin üzerine örtmedik örtmeyiz. Tam tersine tarihin en karanlık dönemlerini Dersim'i, 12 Eylül'ü, 27 Mayıs'ı, 28 Şubat'ı sorgulayan tek partiyiz. Yasakları kaldıran perdeleri kaldıran, sisleri dağıtan, çeteleri dağıtan, cuntaya karşı millet iradesini cesaretle savunan bir partiyiz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ret, inkar ve asimilasyon politikalarını ortadan kaldıran Kürt vatandaşlarımızla helalleşme sürecini başlatan partiyiz. Vicdan dersi vermeye yeltenmeyin. Biz terör örgütüne karşı siper olurken, mafyayla, çeteyle, cuntayla carpışırken, Kürt vatandaşlarımızla helalleşirken bize çelme takmaya çalışanlar birden insan sevgisini hatırladılar. 30 yıldır gençlerin ölümüne sessiz olanlar bugün vicdanı keşfetti. Biz analar ağlamasın, derken tabii ki analar ağlayacak, dediler. Benim muhatabım milletim. Uludere olayı üzerinden Türkiye'de bir istismar siyaseti kampanyası yürütüyorlar. Açık açık söylüyorum. Uludere üzerinden yürütülen kampanya uluslararası kampanyadır. Ulusulararası istismar kampanyası içinde PKK , BDP, CHP bir de belli medya kuruluşları var. Uludere'de hepimizi üzen bir hata yapılmıştır. Olay sınır dışında yaplıdığı halde yasal olmayan bir şey yapıldığı halde devlet yapması gereken neyse yapmaktadır. Sıkıntılarına çare olmak için girişimler yapıldı. Aileler en üst düzeyde ziyaret edildi."


KARDEŞLİĞİMİZİ YIPRATMAYACAĞIZ


Erdoğan, konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü :


"Birileri anlamak, görmek istemiyor ama adli idari soruşturma başlatıldı onlarda devam ediyor. Mesela kapanmış, örtülmüş değil. Vicdansızca insafsızca yazdıkları söyledikleri gibi tazminatla kapatılmış değil. Polisimizle askerimiz de görevini yapıyor. Jandarma cuma günü kaçan araca müdahalede bulunamadı. CHP genel başkanı, o araç o kadar mesafeyi nasıl gitti, diye soruyor. Bakın o Kılıçdaroğlu aklına ne geliyorsa söylüyor. Akşam başka, sabah başka söylüylor. Ama bu ülkede sorumluluk sahibi olanların vicdan sahibi olanların bin düşünüp bir söylemesi gerekiyor. Jandarma müdahale etse sivil çıksa...Araçta siviller öldürülse istismarcılar ayağa kalkacak. Var gücüyle saldıracaklar. Hantepe'de, Gediktepe'de olduğu gibi. Niye katırları vurmadınız, diyenler şu anda farklı yazanlar konuşanlardır. Büyükşehirde canlı bomba olsa bazı kendini bilmezler 'savaşta böyle şeyler olur' diyecekler. Bazı BDP'liler bunu diyor. Uludere olayında edep yoksunu, isminin başında milletvekili sıfatı olan hem de meclis çatısı altında afedersiniz 'O emri hangi hayvan' verdi diyor. Sen Uludere olayı sonrasında zil takıp kahkaha atan arkadaşlarına bak. Orada görürsün onu. Ben bunların kullandığı sıfatla karşılık vermeyeceğim. Çok da ağır konuşacağım. 'O emri hangi havyan verdi' diyenler. Olayın hemen ardında zil takıp oynayanlar, savaşta olur böyle diyenler bu sıfata dahi layık olamayanlar. Yani ölü seviciler. Bu skadar ağır konuşuyorum. Çünkü bunlar sadece ve sadece ölüler üzerinde siyaset yaparlar. Ölü olmazsa siyaset yapamazlar. Bir de akbabalar var. Medyada kampanya yürütenler var. Siyaset yürütenler var. Ya siz kimsiniz. Daha düne kadar birileri karşısında hazırola geçip selam çakıp aldığınız emir doğrultusunda köşe yazısı yazıyordunuz. Daha düne kadar üniforlmalılar sizi arayıp yazdıklarınızda dolayı siz azarlıyordru. Bunları bu tasmalarından kurtaran biz olduk. Ama bu tasma dün ulusaldı. Bugün terfi ettiler. Uluslararası tasmaları boyunlarına taktılar. Salı günü inşallah bu Uludere konusuna tekrar gireceğim. Meseleyi artık yargıya bıracağız. Bu meseleden rant devşirmeye çalışanların maskelerini tek tek düşürmeye devam edeceğiz. Şırnaklı kardeşlerimize sesleniyorum. Tüm Türkiye'ye dünyaya sesleniyorum. Biz sizinle, biz milletimizle aracısız konuşuruz. Biz birbirimizin dilini anlarız. İstismarcıların sesine kulak vermiyoruz. Kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapanları kulak vermiyoruz. Bundan sonra da gönül diliye konuşacağız. Aramıza nifak sokmayacağız. Yanımıza fitne fesatı yaklaştırmayacağız. Uludere olayında kardeşliğimizi yıpratmayacağız. Birliğin beraberliğini düşmanlarına, Türkiyenin düşmanlarına fırsat vermeyeceğiz. Demokratik reformladan asla taviz yok. Terörle kararlı mücadele taviz yok. Pınarbaşı'nda şehit olan kardeşimizi rahmetle yadediyorum. Mekanı cennet olsun diyorum.Yaralılara şifalar diliyorum. Uludure'de ölen kardeşlerimizi bir kez daha yad ediyorum"


PÇK-UC (MK) (FOTOĞRAF)