Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin Abdi İpekçi'deki Kutlu Doğum Haftası etkinliğine video konferans yöntemiyle katıldı. Yoğun programından dolayı programa katılamadığını söyleyerek sözlerine başlayan Erdoğan, "Bir imam hatip lisesi mezunu olarak aldığımız tedrisatın ve edindiğimiz bilginin yüklediği sorumluluğun idrakiyle Peygamberimiz Efendimizin şanına yakışır şekilde yad ediyor olmanın huzuru ve gururu içindeyim" diye konuştu.


KURAN-I KERİM'İ ARTIK OKULLARDA ÖĞRENEBİLECEK


2012 yılı Kutlu Doğum Haftası'nın çok farklı bir heyecan ve coşkuyla idrak edildiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:


"Yaptığımız yasal düzenlemeyle alemlere rahmet olarak gönderilmiş Resul-ü Ekrem'in mübarek hayatını yani Siyer-i Nebi'yi, Kuran-ı Kerim dersiyle birlikte seçmeli ders olarak okullarımıza kazandırdık. Öğrencilerimizin ve ailelerimizin tercihine sunduk. İsteyen her öğrenci erken yaşlarda öğrenilmesi daha kolay olan Kuran-ı Kerim'i artık okullarda öğrenebilecek. Sadece Müslümanlar için değil, doğumuyla, tüm hayatıyla, hatta vefatıyla insanlık için eşsiz bir imsal olan Peygamber Efendimizin hayatını artık okullarımızda isteyen her öğrenci derinlemesine öğrenme imkanı bulacak. Şunu da burada büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum, bir baskı ve zulüm neticesinde kapatılan imam hatiplerin orta kısımlarını yaptığımız bu düzenlemeyle yeniden açtık. Bizlere bunu nasip ettiği için Rabbime şükür ediyorum."


BU MİLLET, YEMEYİP YEDİREREK İMAM HATİP OKULLARINI KURMUŞ, GÖZETMİŞTİR


Erdoğan, imam hatip okullarının ülkenin ve milletin gözbebeği olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:


"İmam hatip okulları aziz milletimizin tam anlamıyla varını yokunu ortaya koyup inşa ettiği, inşa ettirdiği, yaşattığı, koruyup kolladığı okullardır. Bu millet ekmeğinden, kısıtlı gelirinden, sofradaki zeytinden, tarladaki buğdaydan, dükkanında elde ettiği kazançtan arttırarak, yemeyip yedirerek imam hatip okullarını kurmuş, imam hatip okullarını gözetmiştir. Ben Türkiye'nin 81 vilayetinde kendisi aç olduğu halde cebindeki 3 kuruşu çıkarıp, imam hatip okullarına yardım olarak veren nice gönlü yüce insanlar tanıdım. Tek arsasını, bütün servetini, hayatı boyunca biriktirdiği tüm sermayesini imam hatip okullarının kurulması ve idamesi için seferber eden nice hayırseverlerle karşılaştım. İmam hatip lisesinde okuduğum yıllarda kendisini özenle saklayan hayırseverlerin yardımlarının kimsesiz, muhtaç öğrenci arkadaşlarımız için nasıl hayata tutunma vesilesi olduğuna bizzat şahit oldum. Milletin sahiplendiği, şefkatle bağrına bastığı bu okulları bugün yeniden millete iade etmenin, milletle kucaklaştırmanın bahtiyarlığını hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesileyle ömrünü imam hatip okullarının mücadelesi içinde geçirmiş merhum Celalettin Ökten hocamızı ve ebediyete uğurladığımız tüm bizlere hizmeti geçmiş büyüklerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, mekanları cennet olsun diyorum. Hiç şüphesiz, bu topraklar şehitlerimizin kanıyla sulanmış, aynı zamanda Kuran-ı Kerim'in mana ve maneviyatıyla yoğrulmuş, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisiyle yücelmiş, Ezan-ı Muhammedi ile yıkanmış topraklardır. Kuran-ı Kerim'in ilhamı Hazreti Peygamber ve Ehl-i Beyt'inin sevgisi, Ezan-ı Muhammediye'nin kutsiyesi hem bu toprakların hem de bu aziz milletin ruhuna hiç silinmeyecek derecede tesir etmiştir. Allah'ın izniyle, Hazreti Peygamber'in ve şehitlerimizin şefaatiyle, aziz milletimizin ve sizlerin gayretleriyle inşallah bu topraklar üzerinde Kuran-ı Kerim ebediyen okunacak, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi hiç sönmeyecek, Ezan-ı Muhammedi hiç susmayacaktır. Kuran ahlakıyla ahlaklanmış, Siyer-i Nebi'yi kendisine rehber edinmiş imam hatip mezunları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah bu milletin, bu ülkenin, hatta insanlığın hem hizmetkarı hem de medar-ı iftiharı olmaya devam edecektir."


 


DG (MK) (FOTOĞRAF)