Isparta'da 1961 yılında 'Atatürk' fotoğrafını halıya dokuyarak meslek hayatına başlayan portre halı sanatçısı Ahmet Aksakal, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını ve AK Parti'nin seçim müziğinin sözlerini halıya dokudu. AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve Başkan Yardımcısı Kamil İnci, Aksakal'ın atölyesine giderek halıyı inceledi. Halıyı çok beğendiğini belirten Özel, Aksakal'ı çalışmasından dolayı tebrik etti.

Yaptığı potre halı hakkında bilgi veren Aksakal, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Isparta Milletvekili Recep Özel'in girişimleriyle seçim müziğinin sözlerini özel izinle söz ve müzik yazarı Özhan Eren'den alarak halıya dokuduğunu söyledi. Halıya aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafını işlediğini kaydeden Aksakal, yaklaşık 1 yıllık emeğin ürünü olan halıyı önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan'a hediye edeceğini belirtti.

BİRÇOK ÜNLÜYÜ HALIYA DOKUDU

Ahmet Aksakal, Atatürk portresinin ardından ABD eski başkanları George Bush, Bill Clinton, Fransa eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand ve İngiltere eski başbakanı Margaret Thatcher, pop yıldızı Michael Jackson, Süleyman Demirel, İsmet İnönü, Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller gibi pek çok ünlü ismin fotoğrafını halıya işledi.