Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’nin Sevindik Mahallesi’nde hayırsever Orhan Abalıoğlu tarafından eşi Cedide Abalıoğlu adına yaptırılan Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Hayırseverler ve devlet tarafından yaptırılan 13 okul, pansiyon ve atölyenin toplu açılış töreninde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Denizli Ak Parti Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan da hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan, bin 500 öğrenci kapasiteli 50 sınıflı okulun açılış töreninde, okulu yaptıran hayırsever Orhan Abalıoğlu’nu elinden tutarak yanına oturttu. Hayırsever Orhan Abalıoğlu da İstiklal Marşı okunurken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın koluna girdi. Halk oyunları gösterisiyle başlayan törende ilk konuşmayı yapan Cedide Abalıoğlu, Hakkari’de ve Bingöl’de şehit olan 12 güvenlik görevlisi için başsağlığı diledi.

Vali Abdülkadir Demir 29 milyon lira tutarındaki 13 eğitim tesisinin hizmete açıldığını, son dokuz yılda hayırseverlerin eğitime 63 milyon lira tutarında destek verdiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012-2013 eğitim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledikten sonra, “Bu ülkenin bütün çocukları kendilerini geliştirebilecekleri imkan ve fırsatlara ulaşsın istiyoruz. Bu inançla yola koyulduk. Genç nüfusumuzu eğitmek için adımlar atmalıyız. Yeni sistem çocuklara daha uzun süreyle eğitim görmelerini sağlayacak. Seçmeli derslerle ilgi duydukları alanlara yönelecek” dedi.

ADALETİN GÜNEŞİ HOŞGELDİN

Gençler tarafından 'Adaletin güneşi hoş geldin' sloganıyla kürsüye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2012-2013 eğitim-öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, tüm eğitim camiasına ve velilere hayırlı olmasını diledi. Öğretmenlere de özel olarak başarılar dileyen Erdoğan, “Aynı zamanda 13 yeni eğitim kurumunu da Denizli’ye kazandırıyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz okul çok değerli bir hayırseverimiz olan Orhan Abalıoğlu tarafından 8 milyon liralık yatırımla tamamlandı” diye konuştu. Mimarisini çok beğendiği okulun tatbikat camiinin de en kısa zamanda bitirileceğini belirten Başbakan Erdoğan son günlerde yoğunlaşan terör olaylarına da değindi.

ASKER POLİS SİLAH BIRAKMAZ

Hakkari ve Bingöl’de şehit olan 12 güvenlik görevlisine rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Terörle mücadele kararlılıkla devam edecek. Akan kanların durmasını biz de istiyoruz. Eğer terör örgütüyle yan yana olanlar, terör örgütüyle silahların susmasını değil silahların bırakılmasını isteyen varsa şunu bilmeleri lazım. Biz devlet olarak, hükümet olarak silahların bırakıldığı yerde, operasyonları devam ettirmeyiz. Devlet askeriyle polisiyle hiçbir zaman silah bırakmaz. Silah demirbaş enstrümanıdır. Onunla asayişi, terörü bertaraf etmek için mücadele eder. O onun her zaman sabit demirbaşıdır. Terörist silahı bırakırsa bilmelidir ki, bu ülkede operasyonlar biter. Silah teröristin elinde olduğu sürece susmaz. En ufak bir fırsatta silahını ateşler. Alçakça saldırılara rağmen bölücü terör örgütüne karşı mücadelemizi en kararlı şekilde yürütüyoruz, yürüteceğiz. Son 10 gün içinde Hakkari’de 123, şubattan ağustos ayına kadar 373 teröristin etkisiz hale getirildi.”

MİLLET İMAM HATİP OKULLARIYLA KUCAKLAŞIYOR

Eğitim sistemi açısından tarihi bir gün yaşandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “28 Şubat sürecinde milletin bu okullarından korkanlar, öcü gibi görenler maalesef bu okulların kapılarına kilit vurmuşlardı. Orta kısımlarını kapattılar, bununla yetinmediler lise bölümlerine öğrencinin azalması için katsayı engeli getirdiler. İmam hatibin önünü kesmek için meslek okullarına vebalı muamelesi yaptılar. Bu zulme, bu baskıya bu antidemokratik uygulamaya TBMM’de son verdik. Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor. Terörist yetişmediği, anarşist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız? Ben ve bir çok bakan arkadaşlarım imam hatip lisesi mezunları olarak imam hatip okullarına itibarlarını iade etmenin gururunu, heyecanını yaşıyoruz. Eğitimde başka reformlar da gerçekleştirdik. 4-4-4 eğitim sistemine ben 444 sistemi diyorum. Kısa süre içinde yerine oturacak. Ana muhalefiet partisi bir kampanya başlattı. Ne dedi kampanya. 66 ay ile ilgili bir sıkıntıları var. Hastanelerden rapor alma kampanyası başlattılar. Ne oldu. Rapor alma oranı daha önce yüzde 3'tü. Şimdi yüzde 4. Kampanyanızın etkisi ne oldu. Ey CHP. Bu millet size itibar etmiyor. Ne yaparsanız yapın bu milletin değerleriyle oynamayın. Bir taraftan imam hatipe karşı değiliz diyeceksin, bir taraftan Anayasa Mahkemesi’ni gideceksin” diye konuştu.

KURAN'DAN KAÇARLAR

Velilerin talep etmesi halinde en az 10 öğrencinin olması durumunda tüm okullarda bundan sonra Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerininin haftada 8 saat seçmeli alınabileceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Okuma becerileri, yazma becerileri, yaşayan dil ve lehçeler, drama gibi bir çok ders velilerimiz istediği takdirde öğrencilerimize verilecek. Ana muhalefet partisi kanun daha komisyonda iken milli eğitimdeki reformlara karşı çıktı. Bunlar Kuran'dan acayip kaçarlar. Hayatlarında kuranı mezarda okunmak için düşünmüşler. İstiklal şairimiz Mehmet Akif ne diyordu. “İnmemiştir Kuran bunu hakkıyla bilin ne mezarda okunmak ne de fal bakmak için.' Ezan Türkçe okutmak istediler. Merhum Menderes geldi ezanı aslına çevirttti” dedi.

Kendi torununun da 66 aylık olduğunu ve onun da okula başladığını anlatan Erdoğan, “197 ülkeden 126’sında okula başlama yaşı 6'dır. Gençlerimizi ne kadar erken eğitirsek, dünyadaki iddiamız da o kadar büyür. Ya bu ülke 13 yaşında evladı Mehmed’i Devleti Aliye-i Osmaniye’nin başına getirecek iradeye sahip Muratlar’ın ülkesidir. O - 13 yaşındaki çocuğun babasına verdiği cevap ne. “Baba bunu ben yapamam. Ben buna hazır değilim.' Babanın çocuğuna söylediği enterasan. ’Sana emrediyorum. Başa geçeceksin,’ O çocuk ne diyor babasına. ’Size emrediyorum. Öyleyse gelip devletin başına geçin.’ 13 yaşındaki çocuğun yetişmesine ve zeka kıvraklığına bakın. İşte bu şekilde yetişen evlat bir karanlık çağı kapatıyor, bir aydınlık çağa geçişi başlatıyor” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından okul yaptıran hayırseverlere teşekkür plaketi verdi. Bu arada okulu yaptıran Orhan Abalıoğlu, Denizli’de yapılacak okullarda kullanılmak üzere 10 milyon lira bağışladı. Başbakan Erdoğan, hayırseverler ve protokol üyeleriyle birlikte okulun açılış kurdelasını kesti. Havanın aşırı derecede sıcak olması nedeniyle töreni izleyen 7 öğrenci baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri baygınlık geçiren öğrencilere müdahale etti. Başbakan Erdoğan, açılış kurdelasını kestikten sonra okulu gezdi.

Tekstil işçisi 36 yaşındaki Bilal Cindemir, kucağındaki 50 günlük Behçet Tayyip Cindemir’i, açılışını yaptığı okuldan çıkan Başbakan Erdoğan’ın yanına getirdi. Erdoğan bebeği sevdikten sonra, kulağına dua okuyup adını söyledi. Bebeğin annesi Hatice Cindemir, o sırada gözyaşlarını tutamadı. Başbakan Erdoğan, Hatice Cindemir’e çeyrek cumhuriyet altını hediye etti.