Hayırsever Orhan Abalıoğlu’nun eşi adına yaptırdığı Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin inşaatı sürüyor. 17 Eylül’de açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması beklenen okulu Vali Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve Ak Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Okulda yeni dönemde eğitime başlanacak.

Okul ve pansiyon inşaatı tamamlanan, çevre düzenlemesi çalışmaları süren okulu inceleme gezisine hayırsever Orhan Abalıoğlu ve eşi Cedide Abalıoğlu da katıldı. 1500 öğrencinin eğitim göreceği okulun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Abalıoğlu Yem Sanayi İlköğretim Okulu ve Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin ardından üçüncü eğitim kurumunu Denizli’ye kazandıran Orhan Abalıoğlu ve ailesine teşekkür ediyorum. Bu eserler ile isimleri sonsuza kadar yaşayacak. Selçuklu ve Osmanlı sivil mimarisinden izler taşıyarak tasarlanan bina, inşa edildiği yer itibariyle de muhteşem bir konuma sahip. Denizli Belediyesi tarafından çevresel düzenlemesi yapılan okulun açılışını herhangi bir aksilik olmazsa Başbakanımız gerçekleştirecek" dedi.

Okulun fiziki yapısı ile inanılmaz bir güzelliği sahip olduğuna dikkati çeken Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ise "Yeni eğitim yılında hizmete girecek bu eğitim kurumunun açılışının Başbakanımız tarafından yapılacak olması ise hem hayırseverlerimiz hem de bizim için ayrı bir gurur" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Eylül Denizli programı ise henüz resmi olarak açıklanmadı.



ONB(İÖ/CK)