Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu’nda yapılan 4'üncü Olağan İzmir İl Kongresi’ne katıldı. Başbakan, 'Büyük usta', 'Hayatını milletine adayan Türkiye sevdalısı lider', 'Türkiye’ye yakışan Başbakan' anonslarıyla girdi. Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan da kongreye katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Başbakan zeybek gösterisi izledi.

İKİ KIZ ÖĞRENCİDEN PROTESTO

Başbakan konuşmaya başladığı sırada tam karşısındaki dinleyicilerin arasından ayağa kalkan iki kız “Parasız eğitim istiyoruz” diye bağırınca gözaltına alındı. İki kızın 'Öğrenci Gençlik Federasyonu' üyesi ve üniversite öğrençisi oldukları öğrenildi.

Kürsüde bir saat konuşan Başbakan Erdoğan, partisinin İzmir’de oyunun 20 puan artığını belirterek, teşkilata şu sözlerle teşekkür etti:

“3 Kasım 2002 de İzmir’de oy oranımız yüzde 17 idi. 22 Temmuz’da oy oranımız yüzde 30.5 a yükseldi. 12 Nisan seçimlerinde 3 Kasım’a göre oy oranımızı 20 puan artırdık. İzmir’den yüzde 37 oy aldık. Bu muhteşem başarınızdan dolayı tebrik ediyorum tek tek. Teşkilatın her bir mensubuna gayretlerinden emeklerinden dolayı özellikle şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmasına ceketini çıkararak devam eden Başbakan Erdoğan, Adnan Menderes’in sözlerini hatırlatarak, yola onun izinde devam edeceklerini söyledi. Erdoğan,

“Ak Parti İzmir’de önyargıları tek tek ortadan kaldırıyor. İzmir’de korku siyasetini korkunun istismarıyla üretilen siyaseti boşa çıkarıyor. Ak Parti İzmir’de hizmet siyasetinin eser siyasetinin millete efendilik değil hizmetkarlık siyasetinin meyvelerini topluyor. Merhum Adnan Menderes bu bölgenin evladıydı. Arkasına İzmir’i, Aydın’ı, Manisa’yı, Denizli’yi, Uşak’ı, Muğla’yı, Kütahya’yı, Afyonkarahisarı alarak yola çıkmıştı. Merhum Menderes o zaman şunu söylemişti; Yeter söz milletindir demişti. Sadece Ege’nin değil 7 coğrafi bölgenin tüm vatandaşların sevgilisiydi, maşuku, hizmetkarı olmuştu. Bizler de tıpkı Menderes gibi arkamıza milleti aldık. Bir şey ilave ettik 'yeter söz de karar da milletindir’ dedik. Tıpkı merhum Menderes gibi gecemizi gündüzümüze katarak önümüze çıkan engelleri aşarak dağları ovaları geçerek milletle kucaklaştık. Kah Aşık Veysel olduk. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece dedik. Ve gündüz gece yürüdük. Kah Ferhat olduk dedik ki, biz dağları deleceğiz. Çünkü milletimiz şirin. Şirine ulaşacağız. Ulaşılmaz denilenleri Allah’ın izniyle yaptık. Dağları deldik delmeye devam ediyoruz ama birileri bize diyor ki başaramazsınız. Çeteler var, mafyalar var, cuntacılar var. Çoğu gitti azı kaldı diyoruz” dedi.

GİZLİ GÜNDEMLE HAREKET EDEN BİR PARTİ DEĞİLİZ

Başbakan Erdoğan, korku siyaseti yapmadıklarını, gizli gündemle hareket etmediklerini öne sürerek, şöyle konuştu:

“Sevgili İzmirliler biz korkutma siyaseti gerilim siyaseti üreten bir parti değiliz. Biz korkular üreterek önyargıları taşıyarak ideolojik tartışmaları körükleyerek siyaset yapan bir parti değiliz. Biz gizli gündemle hareket eden, özü sözü başka bir parti değiliz. Biz sadece hizmet siyaseti yapıyoruz. Biz sadece millete hizmet peşindeyiz. 10 yıldır ne söylüyorsak onu yapıyoruz. En batıda İzmir’de, en doğuda Van’da bizim eserlerimizi göreceksiniz. En kuzeyde Sinop’ta, Samsun’da, en güneyde Antalya’da, Hatay’da bizim eserlerimizi göreceksiniz. Hamdolsun 81 vilayeti 81 ilde eserlerimiz var. Bize yan gelip yatmak yakışmaz. Çünkü biz bu yola farklı çıktık. Zira biz hep şunu düşündük. 600 yıl dünyaya istikamet veren bir ecdadın devleti aliyeyi Osmaniye’nin bakiyesi üzerinde inşallah o idrakı yine gerçekleştireceğiz. Gündemi belirlenen bir ülke olmayacağız gündem belirleyen bir ülke olacağız dedik. Şu an hamdolsun gündem belirliyor. Bir taraftan da güç devşiriyor.”

KORKULARI ETNİK KÖKENLERİ MİLLİ HASSASİYETLERİ İSTİSMAN ETMEDİK

Başbakan Erdoğan, yatırım yaparken illerin oy dağılımına bakmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bakın biz yatırım planlaması yaparken proje üretirken önüne illerin oy çizelgesini alan partilerden değiliz. Biz Türkiye’yi farklı renklere boyayan partilerden değiliz. Biz korkuları etnik kökenleri milli hassasiyetleri istismar ederek siyaset yapan bir parti de değiliz. Biz milletin Türkiye’nin partisiyiz. Bakınız, partimiz şu an 81 vilayetin 78 inde milletvekili çıkarmış. Bizim üç ilde şu an da vekilimiz yok. Kardeşlerim şu andan endişeniz olmasın bu parti istisnasız 780 bin kilometrekarenin partisidir. Bu iktidar 780 bin kilometre karenin iktidarıdır. Bu iktidar hangi etnik unsur olursa olsun. Türkü, Kürdü, Lazıyla, Romanıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla, aklınıza kim gelirse biz hepsini yaradılanı seviyoruz yaradandan ötürü anlayışıyla sevdik ve bağrımıza bastık.”

TEHDİTLE İNSANLARI EVLERİNE HAPSEDİYORLAR

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır ve Hakkari’de vatandaşın toplu açılış törenlerine katılımının engellendiğini, halkın perdenin arkasından korkarak izlediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Geçen hafta Diyarbakır’a gittim. Diyarbakırlı kardeşlerde büyük coşku içinde il kongremizi gerçekleştirdik. Biz orada şehrin üzerinde nasıl bir korku düzeni kurulduğunu gördük. Daha biz gitmeden ne dediler “Amed’e Kürtler çıkmasın. Caddelerde Kürtler olmasın. Kongreye Kürtler gitmesin’ dediler. Fakat biz gittik ki caddeler Kürt kökenli vatandaşlarımla doluydu. Ve herkes selamını bütün inceliği ile veriyordu. Nasıl bir mahalle baskısı oluşturulduğunu insanların nasıl tehdit edildiğini bir kez daha gördük. Tehditle kepenk kapattırıyorlar. Korku salarak esnafın ekmeğine mani oluyorlar. Bu kez büyük ölçüde olamadılar. Tehditle insanları evlerine hapsediyorlar. Toplu açılışa katılımı engellemek istiyorlar. Benzerini Hakkari’de yaptılar. Tehditle baskıyla korkutarak milletin Ak Parti’yle kucaklaşmasını engellediler. Çok enteresan arabayla giderken perdenin arkasından bizi izleyen vatandaşlarımı gördüm. Öyle korkutmuşlar öyle sindirmişler ki. Kim bunlar? PKK, bölücü, terör örgütü kim bunlar BDP. Bunlara haddini bildirmek demokrasiye inanmış insanların görevidir diye düşünüyorum. Ben BDP doğunun güneydoğunun CHP’sidir derken, bunu boşuna söylemiyorum.”

KİMSE KİMSE YAŞAM TARZI DAYATMASIN, İDEOLOJİ ENJEKTE ETMESİN

Diyarbakır ve Hakkari’de olanın İzmir’de de olduğunu ileri süren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz istiyoruz ki Türkiye her şeyi açık açık konuşsun. Türkiye kamplaşmadan, kutuplaşmadan birbirine hasım kesilmeden her meseleyi müzakere etsin, istişare etsin medeni şekilde tartışsın. Şiddete başvurmadan başkasının özgürlük alanını ihlal etmeden başkasının haklarına tecavüz etmeden bu ülke her şeyi açık yüreklilikle cesaretle konuşsun istiyoruz. Kimse kimseye yaşam tarzı dayatmasın. İdeoloji enjekte etmeye kalkmasın istiyoruz. Bazı çevreler Türkiye’de yaşanan normalleşmeyi sorun olarak algılıyorlar. Kimse kendi varlığı için başkasının yokluğunu temenni etmesin. Kendi yaşamı için başkasının kini bir tehdit olarak lanse etmesin. Bu ülkede 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı farklılıklarıyla özgürce kardeşçe insanca yaşayacaktır.”

LAİKLİK MESAJI

Birilerinin sürekli ifade ettiği gibi topluma pompaladığı gibi zihinlerinin arkasında asla ve asla farklı şeyler olmadığını anlatan Başbakan Erdoğan, “Bizde bölgesel milliyetçilik yok. İzmir’de ne varsa Van’da da o olacak dedik. Bizde etnik milliyetçilik yok. Bizde dinsel milliyetçilik de yok. Bu ülkede Müslümanlar, var Hristiyan var, Musevi var. Ayrım asla yok. Demokratik laik sosyal bir hukuk devletiyiz. Laikliğin tanımında programımızda olduğu gibi her inanç grubuna eşit mesafedeyiz. Hepsi de bizim güvencemiz altındadır. Hakkımızda bir çok şeyler uyduruyorlar. Hiçbirinin geçerliliği yoktur. Milleti korkutmak istediler. Belli sorunlar üstünde görüşlerimizi tarafımızı net olarak ortaya koyduk. Onun aksiyle bizi kimse vurmaya kalkmasın. Kimse de bize dayatma içinde olmasın. Bu dayatmalara prim vermeyiz. Biz ortaya sadece tercihleri koyuyoruz. Farklı tercihler üzerindeki yasakları kısıtlamaları engelleri kaldırdık kaldırıyoruz. On yıllardır millete zulüm haline gelen baskıları ortadan kaldırıyor. Herkesin dilediği gibi yaşamasının önünü açıyoruz” dedi.

DEMİREL’E ELEŞTİRİ

Başbakan Erdoğan, 9'UNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i şu sözlerle eleştirdi:

“1930 yılında demokrasiye geçiş denemesinin ömrü 3 ay sürdü. Ama değişim 16 yıl ertelenebildi. 1946 yılında Türkiye çok partili parlamenter rejime geçti ve bugünlere ulaştık. Parlamenter sistem zaman zaman saldırıya uğradı. Milli irade zaman zaman kesintiye uğratıldı. Bu ülkede bir başbakan iki bakanıyla birlikte idam edildi. Demokrasiye yönelik müdahaleler aynı zamanda ekonomiye de ağır darbeler vurdu. Sayın Demirel ne diyor, “28 Şubatı sorgulayanlar birileri de gelir bir gün onları sorgular.' Yazık. Yazık. Bu ülkede bir şeyler oluyor. Bu ülkede artık yapanın yanına kalmayacak diyor millet. Şu an da sizler bu tür tehditlerle atılan adımları ve onların sahiplerini ürkütemezsiniz. Biz söyledik kefenimizle yola çıktık ve kefenimizle yol almaya devam ediyoruz. Baştan itibaren söyledik. Ve Türkiye’nin büyümesi ilerlemesi kalkınması hep onlar tarafından engellendi. Ama artık o dönemde değiliz Allahın izniyle milletin desteğiyle.”

“CHPLİLERE VE MHPLİLERE ANLATIN BÜYÜYORUZ BE”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin iç ve dış politikalarda ivme kazanarak büyüdüğünü söyleyerek Türkiye’nin ekonomik panoramasını rakamlarla açıkladı. Türkiye’nin Dünyanın 17'nci en büyük büyük ekonomisine sahip olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan başarıda milletin desteği olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Göreve geldik IMF’ye olan borç 23.5 milyar dolardı. Kim vardı iktidarda? MHP, DSP, ANAP. Onlardan böyle devraldık ama biz 9.5 yıldır ödedik ödedik şu an da İMFye olan borç ne? 1.7 milyar dolar. Bakınız 23,5 milyar dolardan 1.7 milyar dolara indi. Peki Merkez Bankası’nın kasasında ne vardı? 27 milyar dolar, Şimdi ne var 91 milyar dolar var. Artık üreten kazanan yolsuzluklara prim vermeyen bir akp iktidarı var. Bitti mi hayır. Bakınız milli gelirimiz neydi 230 milyar dolar. Ah benim İzmirli kardeşim bunu CHP ve MHP’lilere anlatın. Şimdi 772 milyar dolar milli gelirimiz var. Bitmedi. Bakınız ihracatımız neydi 36 milyar dolar. 9 yıl önce. Şimdi ihracatımız ne oldu 2011 sonu itibariyle 135 milyar dolar. Dün evvelsi gün yeni rakamları aldım. Şu an itibariyle 140 milyar dolar oldu. Büyüyoruz be. Allahın izniyle 2023'e farklı hazırlanıyoruz. 2023 Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında bir Türkiye. Hedef bu. İnşallah darbelerin olmadığı bir Türkiye. Artık darbeler tarihe bir daha açılmamak üzere kapandığı için sürekli büyüyecek.”

“ÇETELER DÖNEMİ KAPANDI HEVESLER KURSAKTA KALDI”

Türkiye’de korku imparatorluğunu yıktıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, konuşmasında artık Türkiye’nin çeteler döneminin kapandığı bir ülke olduğunu aktararak, “Darbelerden rant devşirmeye çalışan siyasetçilerin umutları kırılmıştır. Ekonomi çevrelerinin hevesleri kursaklarında kalmıştır. Darbe paranoyası üzerinden korku salmak isteyenlerin de artık beklentileri kursaklarında kalmıştır. Milli iradeye sahip çıkan namusu şerefi onuru bilen bir iktidar iş başında. Milli iradeye kol kanat geren, milli irade kanıyla canıyla savunan bir millet var” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NA METRO GEZİSİ DAVETİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir televizyon programında; “AK Partili belediyelerin bulunduğu yerde metro var mı? söylemini hatırlatan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan İzmir hafif raylı sistem projesini hatırlattı. Durumu şaşkınlıkla karşıladığını belirten Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu İstanbul’da metroda gezmeye davet etme teklifinde bulunarak konuşmasını şu sözler ile sürdürdü:

“Tabi şaşırdım. Niye biliyor musunuz? Yani niye doğru konuşmuyorsun bana kalkıp İzmir’i örnek veriyorsun. İzmir’de bir defa hafif raylı sistem var. Başaramadınız. Yapamadınız. Bizden yardım istediniz. Ulaştırma bakanlığımızı devreye koyduk. Şu an da bu raylı sistem yapılıyor. Metroyu görmek istiyorsan gel de Kılıçdaroğlu, seni İstanbul metrosunda gezdirelim. Ve bak ben sana bir şey daha söyleyeyim. Biz bu metro sistemiyle İstanbul’un altını adeta tünellerle birbirine bağladık. Ve bunu da şu son ana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptı. Şimdi bundan sonraki süreçte İzmir’de nasıl birlikte yapma söz konusuyla Ankara’da nasıl birlikte yapma süreci başladıysa, İstanbul’da da birlikte yapılacak. Dürüst ol doğru konuş yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ulaştırma Bakanlığımızın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği desteği biliyor. Hatta bir tanesinde zati şahaneleriyle birlikte açılış da yaptık. Ulaştırma Bakanı da vardı unuttun mu o günü ayıp. Bu tezgahı Ak Parti iktidarı yutmaz. Ziya paşanın sözü var 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Biz eserlerimizle konuşuyoruz.”

BAKAN YILDIRIM’A KILIÇDAROĞLU’NA BRİFİNG TALİMATI

Hükümet olarak İzmir’i 2023 yılına marka şehir bilinci ile hazırladıklarını belirten Başbakan Erdoğan iktidarlık dönemlerinde İzmir’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na söz konusu yatırımlar konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından brifing verilmesini istedi. Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

“İzmir körfezinin iki yakası tünel ve körfezle birbirine bağlanacak. İZKARAY’ın raylı sistem hattı yaklaşık 50 kilometre. Sayın Kılıçdaroğlu bundan haberin var mı? Binali Bey randevu al da kendisine brifing ver. Körfez geçişi tünel ve köprüyle olacak. Toplam geçişi süresi raylı sistemle 5 dakikada, araçla 8 dakika gerçekleştirilecek. Mevcut durumda 30-35 kilometre yol kat edilerek ulaşılan noktaya 10 kilometrede varmak mümkün olacak. İzmir - Ankara yüksek hızlı tren hattının birinci etabı Polatlı - Afyonkarahisar. Yapım ihalesi tamamlandı. Afyonkarahisar - Eşme kesiminde projelendirme çalışmaları devam ediyor. Temmuz ayı içinde ihalesini yapacağız. 3. etap olan Eşme - Salihli Manisa kesimi projede. İzmir’i şehir mimarisine uygun yeni bir yüksek hızlı tren garı inşaasını yatırım planları içine aldık. İzmir - İstanbul otoyolu projesinin sözleşmesi imzalandı. Toplam uzunluk 421 kilometre. Tamamlandığında İzmir İstanbul arası 3,5 saate inecek. Yapım çalışmaları hem İzmir’de hem İstanbul’da eş zamanlı olarak devam ediyor. İzmir -Ankara otoyolunun ön proje ihalesini yaparak çalışmalara başladık. 2013 te bu süreci tamamlayacağız. 2023 hedefleri kapsamında İzmir - Ankara arasında 504 kilometre otoyol inşa ederek seyahat süresini 4 saate indireceğiz. Egeray diğer adıyla İzban projesi devam ediyor. Aliağa- Cumaoavası banliyosunun Tepeköy’e kadar uzatılması için çalışmalara başladık. Menemen - Manisa arasındaki mevcut hattın yanına ilave bir hat yapıyoruz. Tepeköy Selçuk istasyonları arasını çift hatlı hale getirmek için alt yapı çalışmaları devam ediyor. Kuzeyege Çandarlı da dalgakıran inşaatına başladık önümüzdeki yıl sonuna doğru tamamlanacak. İzmir’e bir kruvaziyer limanıyla ilgili ihale ilanını çıktık .eylül ayında teklifleri alacağız. Bu projeyle İzmir 5 milyon turist kapasitesi modern bir kruvaziyer limanına sahip olacak. İzmir’i otoyolla Antalya’ya bağlıyoruz. EXPO 2020 ile İzmir’e yapılacak yatırım 30 milyar dolara ulaşacak.”

EXPO’YU ALACAĞIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresinin ardından toplu açılış törenine geçti. Başbakan Erdoğan’ın, beraberindeki bakanlarla birlikte Atatürk Stadyumu bahçesinde katıldığı, çevrenin EXPO bayraklarıyla donatıldığı toplu açılış töreni, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın konuşmasıyla başladı. Vali Kıraç, açılışı yapılacak yeni tesislerden bahsederek, EXPO adaylığına katkılarından dolayı Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti. Başbakan Erdoğan ise, “Bu yaz sıcağında sizleri çok bekletmek istemiyorum. Resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz yatırımların İzmir’e, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim sevdamız, ülkemizi kalkındırmanın sevdası. Siyasetimiz hizmet siyaseti. Toplamda 40 ayrı yatırımın açılışını yapıyoruz. Toplam tutarı 740 milyon TL’dir. Göreve geldiğimizden bu yana İzmir’e kazandırdığımız tüm yatırımların tutarı 7.6 milyar TL’dir. Bu yatırımların İzmir’e kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah EXPO’yu alacağız. Almamız halinde önümüzde İzmir’e yapılacak yatırımların bedeli 30 milyar TL’yi bulacak. 2020’ye kadar İzmir, bir değişimin, dönüşümün içerisinde. Tüm kurumlarıyla bu çalışmayı yürütmek durumundayız. Açılışını yapacağımız barajlarla kurak ovalar suya kavuşacak” dedi.

SAÇLARINI TARADI

Başbakan Erdoğan’ın alana geldikten sonra kendisine ayrılan yerde otururken saçlarını taraması, dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da açılışta hazır bulundu.

771 TESİSİN AÇILIŞI YAPILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında barajların, Dokuz Eylül Üniversitesi Nevvar- Salih İşgören Çocuk Hastanesi’nin de bulunduğu 771 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Törende açılışı yapılacak tesislere uydu aracılığıyla canlı bağlantı kurulurken, İzmir’in Bergama İlçesi’nde 17 bin 107 hektarlık araziyi sulayacak, 5 bin 600 çiftçiye yılda 52.5 milyon liralık gelir artışı sağlaması beklenen Yorthanlı ve Çaltıkoru barajlarının da resmi açılışı yapıldı.



TT(İÖ/AAA)


---------NOTLAR--------



AK Parti İzmir İl Kongresi, 10 bin koltuklu Halkapınar Spor Salonu’nda 15 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

Mevcut İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a, Abdullah Tekbaş rakip çıktı.

613 delege salonun orta kısmında beyaz kumaş ve turuncu tüllerle süslenen sandalyelere oturdu.

Başbakan Saat Kulesi ve efe figürlerinin olduğu üç boyutlu arka planın önünde konuştu. Başbakan’ın konuştuğu platformun iki yanına LED ekran kondu.

Salon turuncu, beyaz ve bayrak ve balonlarla süslendi. Akustik için tavan perdelendi.

Salonda Başbakan’ın konuşma yaptığı platformun karşı tribününde 37 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde üzerinde “ Bir olduk, birlik olduk. Birlikte Türkiye olduk” yazılı branda açıldı.

300 bin lira bütçeli kongrede ücretsiz su, kumanya ve lokma dağıtıldı.

Salon dışında vinçlerle gölgelik oluşturuldu, LED ekran kuruldu.

Tribünlerde üzerinde “Mazilere bak yürü alnın yüzün ak yürü”, “ Söz verdik sözümüzü tutacağız. 2014’te İzmir’i alacağız”, “ Büyük usta İzmir tamam. Aşkınla coşkunla yola devam”, “ İzmir hasta, İzmir yasta. İzmir seni bekliyor büyük usta”, “ İşte millet işte güç. Hedef 2023”, “Gözlerinde umudu, sözlerinde gerçeği bulduk. Büyük usta, biz senin duruşuna hayran olduk” yazılı pankartlar açıldı.

Tribünlerde QR code sistemiyle (barkod) üzerinde “Büyük usta, Büyükşehir ve Karşıyaka’yı size hediye etmek için tüm varlığımızla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam. Karşıyaka ilçe teşkilatı” yazılı pankart açıldı.

Başbakan, salona gelmeden partililer Turgutlu Fatih Mehteran Takımı’nın marşlarını dinledi, Ege’nin Rüyası folklor ekibinin Rumeli yöresi danslarıyla coştu.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın aracı, protokol kapısından girmek istedi ancak polis aracı içeri almayınca önce şoförü ardından da Akay, poliste tartıştı. Akay, İl Başkanı olduğunu söyleyerek içeri girdi. Daha sonra salonda Akay’ın aracının plakası anons edilerek, protokol kapısından çekilmesi istendi.

Kongrede Erdem Bayazıt’ın, “Sana bana ve ülkemin insanlarına dair” adlı şiiri, İzmir görüntüleri eşliğinde klip haline getirilerek LED ekrandan gösterildi.

Kongrede Divan Başkanlığı’nı Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mehmet Müzezzinoğlu yaptı.