Standard and Poor's'un değerlendirmesini neye göre yaptığını soran Erdoğan, "Neye göre indiriyorsun? Normalde belli bir süre pozitifte kalan bir ülkenin notunu artırması lazım. Ama 'ideolojik olarak artırırsam sıkıntı olur' diyor. Fakat Yunanistan'ı, İrlanda'yı yükseltiyor. Ya bunlar iflas ediyor.. Böyle saçmalık olur mu? Tamamen ideolojik yaklaşım...`Bunu kimse yutmaz. Sen bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın. Bunun sonucunda 'seni bir kredi derecelendirme kuruluşu olarak tanımıyorum' lafını görürsün. Her şeyimiz ortada, sen kalkıp da Türkiye'ye böyle bir not vermeye kalkarsan olmaz" diye konuştu.


2023 HEDEFİ VE TEŞVİK YASASI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına da iki gün önce tüm yurtta kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak başladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin açıkladığı Nisan ayı rakamlarını anlatan Başbakan Erdoğan, 2012 Nisan ayı rakamlarının geçen seneye göre küçük bir gerilemeyle 11 milyar 407 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Erdoğan ilk 4 aylık ihracat rakamlarının ise geçen yıla göre yüzde 5,4 artış gösterdiğini, son 12 ayın ihracat rakamının ise 138 milyar dolara yükselerek Cumhuriyet tarihinin rekor seviyesine ulaştığını aktardı. Avrupa’yı etkisi altına alan küresel ekonomik krizin etkilerinin hala sıcak bir şekilde hissedildiğini belirten Başbakan Erdoğan, bu dönemde krizle boğuşan AB üyelerine yönelik düşen ihracat rakamlarının Afrika ve Ortadoğu’ya yapılan ihracatlarla telafi edildiğini bildirdi. Türkiye’nin 2023 için belirlediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefini hatırlatan Erdoğan, tekstil sektörünün 20 milyar dolar, hazır giyim sektörünün ise 52 milyar dolar ihracat sözü verdiğini belirtti. Yeni teşvik paketi hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, teşvik paketinin Türkiye’ye 2023 hedefine ulaşma yolunda önemli bir basamak oluşturacağını söyledi.


GÜNEYDOĞU'YA YATIRIM ÇAĞRISI


Hükümet olarak son 9,5 yılda başta doğu ve güneydoğu olarak Türkiye’ni ihmal edilmiş her bölgesine ulaştıklarını aktaran Başbakan Erdoğan, iş adamlarını bu bölgelere yatırıma davet etti. Erdoğan, son teşvik paketini “9,5 yıllık iktidarımız döneminde 1 numaradır" olarak niteledi. Yeni teşvik paketi ve yapılacak yatırımlarla bölgenin ve Türkiye’nin kronik sorunlarını çözüleceğini aktaran Başbakan Erdoğan, terörün Türkiye’ye şimdiye kadar 350 milyar dolar gibi maddi bir zarar verdiğini açıkladı. Tekstilcileri bölgeye yatırıma çağıran Erdoğan, terörün bölgedeki işsizlik ve yoksulluğu kullandığını, bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.


EMİNE ERDOĞAN ŞALI DÜŞÜRDÜ


Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a katkılarından ötürü plaket verildi. Başbakanın eşi Emine Erdoğan’a da şal hediye edildi. Emine Erdoğan’ın hediye edilen şalı düşürmesi üzerine yardımına eşi Başbakan Erdoğan yetişti. Emine Erdoğan düşen şalı alırken Başbakan Erdoğan’da kutuyu alarak eşine yardım etti.