" KARINCA KARARINCA ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRECEĞİZ "

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle Ak Parti'ye katılan Numan Kurtulmuş, " Sayın Başbakanımızın samimi ve içten teklifi milletimizin yıllardır bize bu konudaki ısrarlı teklifleri talepleri istekleri destekleri en zor şartlarda birlikte siyaset yaptığım geçen hafta kapatılan feshedilen Has Parti'nin değerli kurucular kurulu üyelerinin kararıyla partimiz kapatıldı. Bugün burada Ak Parti'nin saflarında yeni dönemde mücadele etmek için hep birlite olmak için, buraya geldik. Gösterdiğiniz bu ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Uzun yıllar birlikte olduğum arkadaşlara da saygılar sunuyorum " diyerek sözlerine başladı. Kurtulmuş, " Aslında salona girerken yüzlerce tanıdık arkadaşımızı burada gördük. 1998 - 2001 yılları arasında birlikte siyaset yaptığımız ben Fazilet Partisi il başkanıyken birlikte çalıştığımız birçok arkadaşımızla yenide buluştuk. Başta aynı dönem ben il başkanıyken Büyükşehir Belediye Başkanlığımızı yapan saygıdeğer Başbakanımız olmak üzere, birçok arkadaşımızla beraber olduk. Bu birliktelikten güçlü ve yeniden büyük Türkiye'nin kurulması için büyük bir sinerjinin çıkacağını ümit ediyor ve bu konuda yeniden güçlü ve büyük Türkiye'nin kurulması için karınca kararınca üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi ifade ederek, Allah'tan bize kolaylıklar vermesini temenni ediyorum " dedi. Kurtulmuş, " Hatta o kadar duygusal şeyler oldu ki, ismini vermeyeceğim. Sayın Başbakanımızın da benim de ortak hocamız olan bir büyüğümüz haberi duyar duymaz telefonla aradı. Telefonda hüngür hüngür ağlıyor. ' Yıllardır ben bunun için dua ediyordum. Allah yolunuzu açık etsin. Birlikteliğinizden kuvvet doğursun ' dedi. Hayırlı upurlu olsun. Allah millet adına yapacağımız işlerde yüzümüzü ak etsin " diye konuştu.


" BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN İNŞAASI DÖNEMİ OLACAKTIR "

Kurtulmuş, muhalefette olduğu dönemde yapıcı bir muhalefet yaptığını, yeni Anayasa, 2010 referandumu, Filistin sorunu, kesintisiz eğitimin kaldırılması gibi konularda, sorumlu bir şekilde, milletin önünü açacak şeyleri söylemeye gayret ettiklerini söyledi.62 yıldır millete tepeden bakanlar ile milletin bağrından çıkanlar arasında mücadele olduğunu belirten Kurtulmuş,

" Bu mücadeleyi iki döneme ayırabiliriz. 1950-60 arası merhum Menderes öncülüğünde bu milletin 'Ben de varım' diye sesini yükselttiği dönemdir. 1983-2010 arası Türkiye'de o eski sistemin civatalarının söküldüğü ve eski sistemin yıkılmaya başladığı dönemdir. 2010 referandumu Türkiye siyaset tarihinin dönüm noktalarından biridir. Bundan sonraki süreç yeniden güçlü Türkiye'nin millet iradesi istikametinde bütün kurum ve kuruluşlarıyla inşası dönemi olacaktır" dedi.66 yıllık çok partili siyasi hayatta partilerin kapatıldığını söyleyen Kurtulmuş, "Partiler kapatıldı. Başbakanlar idam edildi, silah zoruyla iktidardan indirildi. Sayın Başbakanımız şiir okuduğu için cezaevine gönderildi. Birçok siyasi yasak oldu. Bu milletin çocukları artık 'Biz de varız' dedi. Şunu bütün dünya bilsin ki bu milletin çocukları bir daha asla siyaset alanından asla inmeyecekler, kazandıkları bu mevziyi kaybetmeyecekler. Bu milletin çocukları artık sahne aldı ve bu sahneden inmeyecekler" şeklinde konuştu.


KURTULMUŞ'TAN BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİ AÇIKLAMASI

Son 10 yılda önemli adımlar atıldığını belirten Kurtulmuş, "Askeri ve bürokratik vesayet sona erdi. Bu milletin kafasına indirilmeye kalkan balyozun nasıl kırıldığını görmek bu milletin en önemli sevinç kaynaklarından biridir. 28 Şubat'ta İmam Hatiplerin önüne barikat kuranların, bugün kesintili eğitimle 4+4+4 ile nasıl mahkum olduğunu görmek hepimize iftihar veriyor. Eski Türkiye tarihe doğru gidiyor. Önümüzde yeni Türkiye'nin inşası var. İşte bu platforma bunun için geldik" diye konuştu. Türkiye'nin yeni yasal sisteminin 2013'e kalmadan kurulması gerektiğini belirten Kurtulmuş, " 12 Eylül vesayetçi yapısı, anayasası, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası ve Meclis İç Tüzüğü tamamen ortadan kaldırılmalıdır. Geçmiş dönemden kalan en önemli korkulardan biri de Meclis'te başörtülü bir milletvekilinin olması meselesi. Ümit ve hayal ediyorum milletin mutabakıtıyla, iradesiyle Meclis İç Tüzüğü'nde en kısa zamanda bu şekilde değişiklik yapılarak düzenleme yapılabilir" dedi. Numan Kurtulmuş konuşmasında terör ve Kürt meselesini birbirinden ayırt edilmesi gerekliliğine değinerek, Türkiye'de toplumsal barışı sağlamanın en önemli meselelerden biri olduğunu da kaydetti. Konuşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk önce Numan Kurtulmuş'a Ak Parti rozeti taktı. Erdoğan daha sonra Ak Parti'ye katılan Has Partililere de AK Parti rozeti taktı. Rozet töreninin ardından Erdoğan, Ak Parti'ye katılanlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.