HİNT YARIMADASINA DONANMA KALDIRAN BİR MİLLETİZ

Myanmar'daki olaylara da değinen Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Arakan'daki kardeşlerimize diplomatik ilk ziyareti Türkiye yaptı. Birileri 'Dışişleri Bakanı'nın orada ne işi var?' dedi. Eşim, kızım hep birlikte gittiler. Orada yaptıkları çekimleri izledim. O tabloları insana saygıları olanlar varsa izlediği zaman oraya bu milletin Türk'ün niye gitmesi gerektiğini, niye gittiğini çok daha iyi anlar. Bu millet Hint Yarımadası'ndaki zulme buradan donanma kaldıran bir millettir. Biz böyle bir tarihin varisleriyiz. Onun için tribünden izlemek üzere biz bu görevlerde değiliz. İşin içindeyiz. Dünya üzerindeki mazlum, mağdur, muhtaç tüm dost ve kardeşlerimize, tüm insanlığa Ramazan Bayramı'nın hayırlar getirmesini, barış, huzur, bereket getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Sizlerden de dua bekleyen kardeşlerinize yüreklerinizi açmanızı, hem bu mübarek ramazan ayında hem bayram sabahında milletimiz için, İslam coğrafyası için, insanlık için hayır dualarınızı esirgememenizi rica ediyorum.

65 BİN SIĞINMACI

Gerçekten zor, tahammül isteyen, sabır isteyen, acılara karşı metanet isteyen bir Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Gerek Türkiye'deki eli kanlı teröristler gerek Suriye'deki zalimler, ki şu anda 65 bine ulaştı bizdeki sığınmacılar. Bir o kadar Lübnan'da var, 150 bini aşkın Ürdün'de var. Türkiye olarak elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.

PKK’DAN MI YANASIN MİLLETTEN Mİ?

Erdoğan PKK terörüne de değinerek " Ramazanın ruhuna, anlamına tamamen ters bir şekilde, her türlü kutsalı çiğneyerek ramazan ayında da kan akıtan teröristlere karşı, açık net söylüyorum, televizyon kanallarına onların avukatlarını, onların meddahlarını çıkartan medyaya karşı tavrım vardır ve bundan sonra da olacaktır. Herkes net olacak. Kimden yana olduğunu söyleyecek. Sen PKK terör örgütünden yana mısın, yoksa bu milleten yana mısın? Bunu açık net ortaya koy. Birçok senaryolara da karnımız toktur. Bunu da bilmenizi istiyorum. 2012 ramazan ayını kana bulayan bu zalimleri insanlık hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacak" şeklinde konuştu.


ÖA (ET)