Başbakan Erdoğan Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin sözlerine sert yanıt verdi. Bir gazetecinin, "Siz Katar'da iken Irak Başbakanı El Maliki yazılı biraçıklama yaptı. Sizin açıklamalarınıza okları çevirdi ve Türkiye'nin düşman ülke haline getirilmek istendiğini söyledi. 'İçişlerimize karışılmaya başlandı' dedi. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?" şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan Dışişleri Bakanlığı'nın bu akşam yaptığı açıklamayı anımsatarak şöyle konuştu:

"Sayın Maliki'ye cevabı aslında Dışişleri olarak verdik. Herhalde Dışişleri'nin yapmış olduğu açıklamayı sizler de duymuşsunuzdur, okumuşsunuzdur. Orada en güzel şekilde ifade ettik. Sayın Maliki'ye fazla söz verirsek, bu onun orada şov yapmasına fırsat verir. Onun prestij sağlamasına fırsat vermemize gerek yok. Sadece 'kem söz sahibine aittir' diyorum. Yazılı açıklamamızda da ifadeettiğimiz gibi, bir defa Türkiye, Irak halkını her zaman bağrına basmış, en kötü anlarında yanında olmuş bir ülkedir. Ve o en kötü anında 48 anlaşma yapmak suretiyle Irak'a verdiğimiz değer çok açık net ortadadır. 48 anlaşmayı yapmış olduğu bir başka ülke var mı acaba? Onun kendi çalışmalarına bakması lazım. Bir diğer nokta da tabii, 10 yıl önce Irak'a girenler, daha yeni yeni oradan ayrıldılar, çıktılar, çıkıyorlar. Onlar mı içişlerine karışanlar, yoksa... Irak'ın içerisindeki her kesimle, biz her inanç grubuyla, her siyasi partiyle bugüne kadar irtibat halinde olduk, yarın da oluruz, olmaya devam ederiz. Çünkü bu bizim zaten kardeşlik ilişkilerimizin bağıdır. Ve burada da ne Sünni ayırımı yaparız, ne Şia ayırımı yaparız. Hepsiyle görüşürüz. Arabı, Kürdü, Türkmeni hepsi bizimorada kardeşimizdir. Ve Maliki'nin bu tavırları bizi hiçbir zaman Irak'lı kardeşlerimizden ayıramayacaktır. Bunu da bilmesi lazım."

"ALLAH CHP'LİLERE SABIR VERSİN"


Başbakan Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına da sert cevap verdi. Erdoğan, "Kılıçdaroğlu bizi izlemeye yeni başladı herhalde. Bölücü terör örgütü silahı bıraktığı anda güvenlik güçlerimiz de operasyonu keser. Güvenlik güçlerimiz operasyona meraklı değildir. Terör örgütüyle hiçbir görüşmemiz olmadı. Bunlar terör örgütünün uzantısıyla işbirliği içinde çalışmıştır. Hakkari mitingi bunun en güzel göstergesidir. Hakkari mitinginde bir tane Türk bayrağı sallayamadılar. CHP ona uydu, mitinge gelenler de anlaşma yaptıkları örgütün mensubudur. Aldıkları oy da bunu gösteriyor ancak 4. parti oldu. Kılıçdaroğlu, önce aynaya baksın, kendisine çeki düzen versin. Allah da CHP'lilere sabır versin" diye konuştu.


(TT) (FOTOĞRAF)