AK Parti Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu, AK Parti Genel Merkezi'nde yapıldı. İki gün sürecek olan sempozyumun ilk gününde başarılı sosyal politikalar üreten belediye başkanları, Başbakan Erdoğan tarafından ödüllendirildi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan yerel yönetimlerden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ailenin toplumun en önemli birimi olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise konuşmasında, bazı istatiksel bilgiler verdi. Buna göre Türkiye'de yılda 600 bin kişinin evlendiğini belirten Bakan Şahin, "Son on yılda 100 bin çift boşandı, araştırmalar bunların 80 bininin yeniden evlendiğini gösteriyor" dedi. Bakan Şahin, evli çiftlerde 'mutluluk' oranının yüzde 60, 'çok mutluyum' diyenlerin oranını da yüzde 17 olarak açıkladı.

'EN AZ 3 ÇOCUK'

Sempozyumda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, evlenecek olan çiftlere sürekli tavsiye ettiği üç çocuk konusuna yeniden değindi. Başbakan Erdoğan, "Avrupa karşımızda bir örnektir. Birileri bizim nüfusumuzun yaşlanmasını istiyor, hatta bu yönde gayreti olanlar var. Biz bu yüzden üç çocuk diyoruz. Her doğan çocuk rızkıyla beraber gelir" dedi.

Başbakan Erdoğan, sosyal projeler nedeniyle başarılı olan belediye başkanlarına hitaben de "Yönettiğiniz şehirlerin dili olmalı, insanın yaşam alanlarını kolaylaştırmalı. Şehirler insanları değil, insanlar şehirleri yönetmeli. Her kapıyı çalın, herkesi arayıp sorun ve sorunlarını çözün" diye konuştu.

BAŞKANLARA BAŞARI ÖDÜLÜ

Sempozyumun son bölümünde sosyal projeler nedeniyle başarılı belediye başkanları ödüllendirildi. Başta İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanları olmak üzere bir çok il ve ilçe belediye başkanlarına ödüllerini Başbakan Erdoğan verdi.



MÖ(AY/COŞ)