Konuşmasına '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak Başlayan Başabakan Erdoğan, kızların okullaşma oranını yükseltmenin yanı sıra üniversitelerde genç kızlara kıyafetleri nedeniyle uygulanan baskılara son verdiklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Biz ülkenin anaları ağlamasın diye terörle mücadeleyi daha azimli yürüttük. Sadece Türkiye’deki değil, bölgemizdeki dünyadaki kadınların haklarını en güçlü şekilde savunan yine biz olduk. Tunus’un Fas’ın Cezayir’in kadınları için biz yüreğimizi ortaya koyduk. Uludere’de yakınlarını, çocuklarını kaybetmiş mahzun anneleri selamlıyorum. Kuzey Afrika’nın, yüzyıllardır çile çeken kadınları selamlıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünyanın tüm kadınları için kutlu olsun diyor, hepsini saygıyla selamlıyorum" dedi.

Suriye yönetiminin şiddetin dozunu arttırdığını anlatan Başbakan Erdoğan, saldırıların insanlık dışı bir hal almaya başladığını, ağır silah, milis güçleri, keskin nişancılarla yapılan saldırılarda, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu masum insanlar hayatını kaybettiğini söyledi. Gazetecilerin katledildiği, uluslararası yardım kuruluşlarının giremediği Suriye’den sağlıklı bilgi almak mümkün olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Suriye, kendi halkını katletmeyi bugün bir kez daha acımasızca tüm dünyanın gözleri önünde sergilemeye devam ediyor. Ne yazık ki başta BM olmak üzere uluslararası toplum bütün bu olanları sadece izlemekle yetiniyor. BM'den çıkarılamayan kararlar, Suriye’de Esad yönetimine adeta güç veriyor" diye konuştu.

"İŞSİZLİKTE SON 10 YILIN EN DÜŞÜK ORANINA ULAŞTIK"

Türkiye İstatislik Kurumu'nun 2011 yılının işsizlik oranını açıkladığını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir önceki yıl, işsizlik küresel krizin etkisiyle yüzde 11.9 olarak ölçülmüştü. 2011’de ise yüzde 9.8'e geriledi. Böylece işsizlikte son on yılın en düşük oranına ulaşmış olduk. Geçtiğimiz ay yine TİM tarafından ihracat rakamların açıkladı. 2011'in tamamında ihracatımız 135 milyar dolarla tüm zamanların rekorunu elde etmişti. Şu anda 12 ayılık ihracatımızda 137 milyar dolara ulaşarak yine rekoru elde ettik. IMF’ye olan borcumuz 23.5 milyar dolardı. Son geldiğimiz rakam 2,8 milyar dolar. Onlar borçlandı, biz ödedik. Olay bu kadar açık ve net ortada."

"CUMHURİYET HAYAL PARTİSİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TL simge açıklanınca, Türkiye’de gereğinden fazla grafiker ve sanat eleştirmeni olduğunu fark ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Başladılar, 'Alttan bakınca şuna', 'Üstten bakınca şuna benziyor' diyerek zorlama yorumlar yapıldı. Burada Cumhuriyet Halk Partisi’ni özellikle tebrik ediyorum. Simgede RTE harflerinin bulunduğunu iddia ettiler. Bu iddiaları resmi yazılı açıklamayla duyurdular. Mübarek Cumhuriyet Halk Partisi değil Cumhuriyet Hayal Partisi."

"BAHÇELİ HALAY BAHÇESİNDE YAŞIYOR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bunun gerisinde kalmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bahçeli'nin hayal dünyası çok daha geniş. Bahçeli bir süredir zaten hayal bahçesinde yaşıyordu hatırlayın. 2009'un sıfırlarını silip 2 ile 9’u toplayıp 40'ı bulup MHP ’yi iktidara taşıyacaktı. Ama evdeki o karmaşık hesap çarşıda tutmadı"dedi.

"CHP'NİN YÜZ DEĞİL DOKU NAKLİNE İHTİYACI VAR"

Başbakan Erdoğan, seçim sürecindeki ithamları nedeniyle CHP Genel Başkanı'na 'Hesap uzmanı olarak işe başladın, ama yalan uzmanı oldun', 'Yürüyen yalan görmek istiyorsanız CHP Genel Başkanı'na bakın' dediğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Belli ki çok alınmış, içine oturmuş, geçen hafta bana arka arkaya 6 defa 'yalan makinesi' dedi. Peki yalan makinesi nedir? Yalanı test eden, yalanı ortaya çıkaran cihazdır. CHP'de kaset operasyonuyla çok başarılı bir yüz nakli gerçekleştirildi. Ama CHP'nin doku nakline ihtiyacı var. CHP'nin önce genlerini değiştirmesi gerekiyor. CHP’nin statükocu, Ergenekoncu, komplocu zihniyetten kurtulması gerekiyor. Ak Parti’ye kapanma davası açıldığında 'Hakimler varmış' diyen siz değil miydiniz? 27 Nisan bildirisini destekleyen CHP siz değil miydiniz? Bu iftiralarını, karşısında oturan ve arkadan hançerlediği eski genel başkanının gözünün içine baka baka yapıyorlar. Biz Ak Parti'yi kapatılan bir partinin arkasından kurduk. Kılıçdaroğlu, eğer Brütüs arıyorsan aynaya bak aynaya. Aynaya baktığında ziyaretine gidip, çıktığında genel başkan olmayacağım deyip, bir gün sonra çark eden ve aday olan bir Brütüs göreceksin. Bir yandan Ak Parti’yi 28 Şubat üretti diyeceksin, bir yandan 28 Şubat ürünü kesintisiz eğitimi destekleyeceksin."

"BİZE HENDEK ATLATTILAR"

"TÜSİAD'a hafif bir yollama yaptım rahatsız oldular" diyen Başbakan Erdoğan, "Onların eleştirisinden rahatsız olmuyorum. Biz Zekai Baloğlu’nu iyi biliriz. Zekai Baloğlu’na raporu hazırlatan TÜSİAD değil miydi? Niye rahatsız oluyorsunuz, herhalde başkanın o rapordan haberi yok. Ben imam hatip mezunu bir başbakanım. Ama beni bir imam hatip mezunu olarak üniversiteye almadılar. Bana dediler ki gideceksin lise bitireceksin. O dönemdeki tüm arkadaşlarımız gittik bir de liseye gittik. Bize hendek atlattılar. Neler neler yaptılar. TÜSİAD'ı tebrik ediyorum. 15 yıl önce nerede duruyorsa, şimdi de aynı yerdeler"dedi.

"GÖZÜ DÖNMÜŞ IRKÇILARIN PANKARTLARI"

Başbakan Erdoğan, "Bazı gözü dönmüş ırkçıların pankartlarıdır diye söyledim. Bir katliamı anmanın üç beş pankartın altında kalması haksızlıktır. Böyle münasebetsiz pankartlar açılabiliyor. Güvenlik güçleri bunlarla ilgili gereken işleri zaten yaptılar. Bu karelerden yola çıkarak, marjinal bazı kesimlerin ırkçı görüntülerden yola çıkarak, Türkiye’nin imajını zedelemeye çalışmasın. Hocalı katliamında yüzlerce soydaşımızın, katliamına acaba bu pankartlardan hareketle yola çıkanlar, niçin onlara sahip çıkmıyorlar. Onlar katledilmedi mi? Onlar da Ermeniler tarafından katledildi. Bunlara karşı neden duruş sergilemiyorsunuz? Onlar sizin orada kardeşiniz oluyor, bunlar da bizim Hocalı’da kardeşimiz"dedi.

"BU TÜR KIŞKIRTMALARIN KARŞISINDA DA DİMDİK DURURUZ"

Adıyaman’da evlerin kapısına işaretler yapıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, bunların çoğunda Alevi vatandaşların oturduğunu, Emniyet ve istihbarat birimlerimiz konunun üzerine gittiklerini anlattı. Erdoğan, "Ancak burada dikkat çekici olan şudur. Bir CHP milletvekili çıkıyor, daha ilk anda 200 evin kapısının işaretlendiğini ifade ediyor. Meseleyi abartarak, farklı yerlere çekerek, buradan bir kışkırtma için ellerinden geleni yapıyorlar. Cumhuriyet Hayal Partisi dedim ya, meseleyi Sivas, Kahramanmaraş olaylarına götürdüler. Aynı şekilde medya bilerek ya da bilmeden hassasiyetleri kaşıyor. Olay daha netleşmeden tüm Türkiye’deki alevi vatandaşları galeyana getirecek bir tutum sergilemek, sorumsuzluktur. Böyle bir hadisenin önünde bunların karşısında önce biz dururuz. Ayrımcılığın karşısında dimdik durduğumuz gibi bu tür kışkırtmaların karşısında da dimdik dururuz" dedi.

"'EMEKLİLERİMİZE SÖZÜMÜZ VARDI"

Emeklilere verdikleri söz üzerine seçimin hemen ardından çalışmaya başladıklarını yasa tasarısı hazırlayarak TBMM ’ye gönderdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, bunun geçen hafta genel kurulda görüşülerek kabul edildiğini söyledi. Erdoğan, şöyle dedi:

"Bu düzenlemeyle 2000 yılından önce emekli olan ve 6 gruba ayrılan SSK emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğini gideriyor, emeklilerimize büyümeden pay veriyoruz. Bu düzenlemeyi yaparken, yeni eşitsizliklere yol açılmaması için özen gösterdik. 2 milyon 700 bin emeklimizin aylıkları yeniden hesaplanacak. Böylece 1 milyon 900 bin emeklimizin aylığında 50 lira ile 339 lira arasında artış olacak. BAĞKUR emeklilerinin aylığında da 12 bin emeklimizi intibak kapsamına aldık. 27 lira ile 118 lira arasında artış sağlayacağız. Memur emeklilerimizin kendi aralarında fark olmadığı için onları intibak kapsamına almadık. On yıllardır beklenen bir konuyu böylece çözüme kavuşturduk."



DHA(MV/İD)