Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ak Parti İstanbul Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'ne Rize'den video konferansla katıldı. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:


"Bizim medeniyetimizde annelik ve şehitlik mertebeleri en yücelerindendir. Hem annelik, hem şehit anneliği mertebesine yükselmiş tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet niyaz ediyor, annelerimize de tekrar sabır temenni ediyorum. Başta Filistin'in anneleri olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlum, mağdur, evlat acısı yaşayan annelerin de gününü kutluyor, onlara bir kez daha selam ve dayanışma mesajlarımızı iletiyorum. Özellikle Suriye'de, Suriye'nin kentlerinde biricik evlatlarını yitirmiş annelere, annelerini yitirmiş çocuklara, umutlarını asla kaybetmemelerini, Türkiye'nin ve Türkiye annelerinin yanlarında olduğunu, sabırla, selamete inşallah erişeceklerini hatırlatmak istiyorum. Bu yıl Anneler Günü'nü ben de buruk şekilde yaşıyorum. Annemin doğduğu, büyüdüğü şehirden, ana ocağım Rize'den sevgili annemi de rahmetle yad ediyorum. 'Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun' diyor, Rabb'imin, cenneti ayaklarının altına serdiği tüm anneleri rahmet ve mağfiretiyle kuşatmasını niyaz ediyorum."


ANNELERE SESLENDİ


"Salondaki tüm annelere, ülkemin tüm annelerine, Trakya ve Anadolu'nun yürekli, cesur, şefkatli, annelerine üstad Necip Fazıl'ın şu dizeleriyle seslenmek istiyorum" diyen Erdoğan, "Ak saçlı başını alıp eline/ Kara hülyalara dal anneciğim/ O titrek kalbini bahtın yeline/ Bir ince tüy gibi sal anneciğim/ Sanma bir gün geçer bu karanlıklar/ Gecenin ardında yine gece var/ Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar/ Yaşlı gözlerinle kal anneciğim/ Gözlerinde aksi bir derin hiçin/ Kanadın yayılmış çırpınmak için/ Bu kış yolculuk var, diyorsa için/ Beni de beraber al anneciğim" diye konuştu.


SG-İT (MK) (FOTOĞRAF)