Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 606 yataklı yeni binasında, toplam yatırım tutarı 442 milyon lirayı bulan 77 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki törene Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte katıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende halkı selamlayan Başbakan Erdoğan, vatandaşların uzattığı hemen her zarfı veya kağıdı korumalarına toplattı. Erdoğan, ortaokul yıllarında çekilen fotoğrafının yayınlandığı gazete kupürünü de imzalayıp, vatandaşa geri gönderdi. Erdoğan, vatandaşların notlarından bazılarını da tören sırasında okudu. Emine Erdoğan ise protokol tribününde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş ile yan yana oturdu. Emine Erdoğan bu sırada Aylin Coş'un kucağındaki kızı 3 yaşındaki Hatice Beyza Coş'u sevdi, tören boyunca da ilgilendi. Başbakan Erdoğan, konuşma yapmak için kalktığında önündeki sehpada bulunan ve Kızılay tarafından ikram edilen cezerye kutularını alıp, vatandaşların yanına gidip, tek tek dağıttı.

Konuşmasında açılışı yapılan tesislerin isimlerini ve yatırım tutarlarını sayan Erdoğan, özel tesisleri inşa eden yatırımcıları kutlayıp, teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023'deki hedefleri hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüğü bugünlerde, bu yürüyüşümüze katkı veren herkese Adana başta olmak üzere 81 vilayetimize, 75 milyon vatandaşıma teşekkür ediyorum. Barışın, huzurun, dostluğun, kardeşliğin, insanı sadece insan olduğu için sevmenin değerini biliyor Adanalım. Farklılıkların nasıl zenginlik haline dönüştürülebileceği konusunda muhteşem bir tecrübeye sahip olan Adana, aynı zamanda toprağın sunduğu bereketinde de, fabrikanın sağladığı üretim gücünü de çok yakından bilir. Bu bakımdan 2023 için tahayyül ettiğimiz Türkiye'yi Adana iyi anlar. Adana iyi takdir eder. Biz de Adana'nın ne beklediğini, ne istediğini, neye özlem duyduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunun için karayolu demiryolu, havayolu ulaşımıyla, eğitim, sağlık, spor tesisleriyle Adana'yı geleceğe hazırlayacak yatırımları süratle yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Bugün açılışını yaptığınız tesis ve hizmetler bunun sadece bir numunesidir. İnşallah önümüzdeki yıllarda Adana'yı büyüklüğüne ve iddiasına yakışır yeni yatırımlarla donatmayı sürdüreceğiz.

Türkiye büyüdükçe, insanımızın refah seviyesi arttıkça, bundan rahatsız olanlar, bunu kendi amaçları için tehlikeli görenler de, unutmayın boş durmuyor. Kardeşliğimiz bozmak, huzurumuzu kaçırmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Ama beyhude yere uğraşıyorlar. Açık söylüyorum, bundan sonra Türkiye demokrasi ve özgürlük yolunda bir adım dahi geriye atmayacak. Hep ileriye doğru yoluna devam edecek. Aynı şekilde bugüne kadar elde edilen ekonomik kazanımlarda en küçük bir gerileme söz konusu olmayacak. Tam tersine geçtiğimiz 9,5 yılda Türkiye'ye nasıl üç kat büyüttüysek, inşallah 2023 yılında dünyada ilk 10'a girme suretiyle yürüyeceğiz. Bugüne kadar neyi başardıysak, milletimizle birlikte, şu Çukurova'nın bolluk, bereket kokan topraklarında sizlerle birlikte bugüne kadar nasıl başardıysak, bundan sonra da başaracağız. Sizlerle birlikte, bir ve beraber olarak başaracağız. Yolumuza böyle devam edeceğiz. Demokrasimizi güçlendirme, ekonomimize geliştirme yolunda emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz."

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, beraberindeki bakanlar, milletvekilleri, bürokratlarla birlikte kurdeleyi birlikte kesip, tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, daha sonra hastaneyi gezip, incelemelerde bulunduktan sonra Ankara'ya gitmek üzere havaalanına geçti.