Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve Star TV'nin ortak yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Seçimlerle ilgili olarak sürekli anket yaptırdıklarını belirten Başbakan Erdoğan, son anketlere göre Ak Parti'nin yüzde 52.1, CHP'nin yüzde 24.2, MHP'nin ise 13.3 oy oranına sahip olduğunu söyledi. Doğalgaza gelecek zamla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, yüzde 10-15 arası zam yapılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Erhan Ertürk'ün moderatörlüğünde NTV ve Star TV'nin ortak canlı yayınında gazeteciler Nermin Yurteri, Nazlı Öztarhan ve Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtladı.

AK PARTİ YÜZDE 52.1 OY ORANINA SAHİP

Seçimler öncesi sürekli olarak anket yaptırdıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "5 firmanın yaptığı kamuoyu araştırması şu an önümde. Ortalama olarak biz yüzde 52.1, CHP yüzde 24.2, MHP yüzde 13.3, BDP yüzde 6.2 gözüküyor" diye konuştu.

ÇOCUKLARIMI YASAKLAR NEDENİYLE KENDİ ÜLKEMDE OKUTAMADIM

İmam Hatiplere gitmeyenlere 'terörist' demediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, kendi çocuklarını da yasaklar nedeniyle yurtdışında okutmak zorunda kaldığını belirterek, "Ben çocuklarımı kendi ülkemde okutamadım. Erkek çocuklarım Harvard’ı tutturacakları halde gidemedi. Kızlarım başörtüsü nedeniyle gidemedi. Bizim bütün mücadelemiz ayrımcılıkladır. Türkiye’deki bir kesimde islamafobi var. Bize şaşırıyorlar ‘Sizin kızınız nasıl Türkiye’de okuyamıyor’ diyorlar. Bu normalleşmedir" dedi.

YARGI ÜYELERİNİ MECLİS SEÇEBİLMELİ

 Başkanlık, yarı başkanlık ve partili cumhurbaşkanı gibi sistemleri önerdiğini belirten Başbakan Erdoğan, en ileri ülkelerde başkanlık sisteminin uygulandığını söyledi. Başbakan Erdoğan, bu tür sistemlerde yargının parlamento tarafından seçildiğini dile getirdi.

ZAM ORANI YÜZDE 10-15

Doğalgaz zammının hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, "Doğalgaz zammı yüzde 10-15 gibi bir şey. Ekonomi yönetimdeki arkadaşlarımın başarılı olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

RUSYA BENİ HAYALKIRIKLIĞINA UĞRATTI

Suriye'deki gelişmelerle ile ilgili olarak ABD Başkanı Barack Obama'nın seçimlerini önemsediğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, bu konuda Rusya tarafından hayal kırıklığına uğratıldığını söyledi. Rusya'nın katliamın yanında yer aldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, bu nedenle Çin'in de Suriye'den yana tavır aldığını ifade etti.

SİLAH DESTEĞİ VERMİYORUZ

Özgür Suriye Ordusu'na Türkiye tarafından silah desteği sağlandığı iddialarını değerlendiren Başbakan, misafir ettikleri Suriyelilere gıda, giyecek ve ilaç yardımı yaptıklarını hatırlatarak, silah desteği vermediklerini söyledi.

 

(GD/RT)