Partisinin yarın yapılacak il kongresiyle toplu açılış törenine katılacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Antalya Havalimanı'nda Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Ak Parti Antalya Milletvekilleri, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse karşıladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın Başbakan Erdoğan'ı karşılayanlar arasında yer almadı, Başkan Vekili sıfatıyla eski bir Ak Partili Kadir Alkış karşıladı. Alkış, 2004-2009 yılları arasında, Ak Partili Erdal Öner'in başkanlığı döneminde Kepez'de Ak Parti'den Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapmıştı. Alkış, 2009'daki yerel seçimlerde Ak Parti'den CHP'ye geçerek, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi seçilmişti.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Antalya'ya geldi. Başbakan Erdoğan ve yanındakiler daha sonra Antalya Havalimanı'ndan konaklayacakları kent merkezindeki Rixos Downtown Otel'e gitti.

Başbakan Erdoğan'ın Antalya ziyareti nedeniyle, Havalimanı dışındaki yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Bir polis helikopteri de havada tur atarak, güvenlik önlemlerini koordine etti.