Denizli Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan’la düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın Denizli ziyaretiyle ilgili bilgi verdi. Örki, Başbakan Erdoğan’ın bu ziyaretinin öncekilerinden daha anlamlı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Başbakanımız, yeni eğitim öğretim sisteminin açılışını Denizli’den yapacak. Manevi, milli, ahlaki değerlere sahip gençlik yetişmesi, hem bizim hem de ülkemiz için çok önemli. Başbakanımız, işadamı Orhan Abalıoğlu tarafından Sevindik Mahallesi’ne yaptırılan 50 derslikli, bin 500 öğrencinin öğrenim göreceği imam hatip lisesinin açılışını yapacak. Daha sonra da helikopterle Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ne geçecek."

BU RÖVANŞ ALMAK DEĞİL

AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci de, bu yıl 5’inci sınıfa geçen 3’üncü çocuğu Ertuğrul’u, Ahmet Yesevi İmam Hatip Okulu’na kaydettirdiğini, 63 aylık oğlu Efe’nin de Emsan İlköğretim Okulu’nda öğretime başladığını kaydetti. Zeybekçi, "Başbakanımız yeni eğitim öğretim yılı açılış törenine Denizli’de katılacağı için çok mutlu olduk. İmam hatip okullarının bu ülkede yıllarca hakları yendi. Sakın yanlış anlaşılmasın. Bu rövanş almak değil. Biz bütün okulları eşit görüyoruz. Meslek liselerinde, düz liselerde öğrenim gören tüm çocuklarımız bu ülkenin evladı. Eşit şartlarda eğitim almaları gerekiyor. Bizim de yapmaya çalıştığımız budur" diye konuştu.

TURGUTLU'DA AÇILIŞLAR YAPACAK

Başbakan Erdoğan’ın aynı gün Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde 300 yataklı Turgutlu Devlet Hastanesi, Turgutlu Belediyesi ve hayırsever işadamı Sedat Özcan’ın ortaklaşa yaptırdığı 320 öğrenci kapasiteli yurdu ve Orka Üzüm İşletmeleri’nin yeni tesislerini açacağı belirtildi.



FI(İÖ/COŞ)