Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Hazirandaki Diyarbakır programı belli oldu. Diyarbakır Valiliği'nden akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın temas ve incelemelerde bulunmak, Diyarbakır'daki proje ve tesislerinin toplu açılış törenini yapmak ve partisinin il kongresine katılmak üzere 2 Haziran 2012 Cumartesi günü Diyarbakır'a geleceği bildirildi. Öğle saatlerde Diyarbakır'a gidecek Başbakan Erdoğan'ın il kongresine katıldıktan sonra Elazığ karayolu 6'ncı kilometrede bulunan Seyrantepe Spor Tesisleri alanına gideceği belirtilen valilik açıklamasında, 'Başbakan Erdoğan, son bir yıl içerisinde yapımı tamamlanarak açılışa hazır hale getirilen ve yaklaşık 267 Milyon 600 liraya malolan 256 proje ve 39 tesisin toplu açılış törenine katılacak. Toplu açılış töreni kapsamında, Diyarbakır'ın ilk çevre yolu olma niteliğini kazanan Elazığ-Şanlıurfa il yollarını birbirine bağlayacak olan 13 kilometrelik Diyarbakır kuzeybatı çevreyolu, kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Köprülü kavşaklar zincirinden biri olan ve Seyrantepe Köprülü Kavşağı'ndan sonra en önemli kavşak olan 1.1 kilometre uzunluğundaki Dicle Kent Köprülü Kavşağı ile yine bölgemizin en büyük spor salonu olma özelliğine haiz Diyarbakır Seyrantepe 6 bin kişilik Spor Salonu'nun açılışları yapılacaktır' denildi. 

Toplu açılış töreni kapsamında Dicle Üniversitesi'nin ihtisas hastanesi olma özelliğine sahip ve bölgenin en büyük kalp hastanesi olan Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nin de açılışlarını yapacak Başbakan Erdoğan, 'Kulp, Lice ve Çermik İlçeleri'ne yapılan 500 kişilik spor salonları, Ergani Şirinevler Aile Sağlık Merkezi ve Hani ilçesi 10 daireli lojmanı, Devlet Su İşlerinin Bismil Kamışlı ve Pınarbaşı taşkın koruma yapıları, Bismil Sosyal Güvenlik Merkezi, TEİAŞ'ın Bismil enerji hattı ile Bismil trafo merkezi açılışları da yapılacaktır' diye bilgilere yer verildi.

Başbakan Erdoğan'ın, eğitim ve tarım alanındaki bir çok tesis ve yatırımların açılışlarına da katılacağı kaydedilen valilik açıklamasında, Erdoğan'ın katılacağı açılışlar şöyle sıralandı: 'Açılışı yapılacak olan tesis ve projelerden eğitim alanında anaokulları. İlköğretim okulları ve liseler olmak üzere toplam 326 derslik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ile Çocuk ve Gençlik Merkezi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanında 7 kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, 9 tarımsal kalkınma kooperatifi, 17 GAP eylem planı süt sığırcılığı yatırım desteklenmesi, 10 Diyarbakır-Siirt-Batman Kırsal Kalkınma (İFAD) Projesi; İl Özel İdaresi'nin Köydes Projesi kapsamında toplam 47 içme suyu şebeke sistemi, 36 sondaj, 406 kilometre 1 ve 2'nci kat asfalt ve 236 kilometrelik stabilize yol ile sanat yapılarının açılışı sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacaktır.'

Proje ve toplu açılış törenlerinden sonra valiliği ziyaret edecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır'da tamamlanan, devam eden ve planlanan tüm yatırımlarla ilgili bilgi verecek.



MT (GG/RT)