Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile özel 'Ana' uçakla Konya'ya geldi. Başbakan Erdoğan'ı, Konya Havaalanı'nda Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Ak Partili Konya Milletvekilleri karşıladı. Başbakan Erdoğan, partisine ait otobüse bindiği sırada kendisini karşılamaya gelen iki gaziyle kısa süre sohbet etti. Ardından Ak Parti Konya İl Başkanlığı Kongresi'nin yapıldığı Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor ve Kongre Salonu'na geçti. Kongrenin yapıldığı salona gelen davetliler geniş güvenlik kontrolünden geçtikten sonra içeriye alındı. Geniş güvenlik önlemlerine havadan da polis helikopteriyle destek verildi. 

Kongreye Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sunucunun 'Bir adam bilmişiz sensin usta. Bir adam sevmişiz sensin usta' sözleriyle kürsüye çağrıldı. 

'AYRIMCILIK YAPMADIK' 

"Biz belli bir etnik grubun ve belli bir bölgenin partisi olmadık" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz Türkiye'nin partisi olduk ve hep yaradanı, yaradılandan ötürü sevdik. O yüzden hiç kimse bize ayrımcı diyemez. Yatırımları yaparken bir bölgeye yatırım yapıp, bir bölgeyi unutmadık. Batıya ne yaptıysak, Doğu Anadolu'ya ve Güneydoğu Anadolu'ya aynısını yaptık'' dedi.

Ak Parti kongrelerinin demokrası havası içinde geçtiğini ifade eden Erdoğan, diğer partilerin kongresinde sandalye ve yumrukların havada uçtuğunu söyledi. Erdoğan, hafta başında 2011 yılına ait büyüme oranlarının açıklandığını ve yüzde 8.5 oranıyla dünyada Çin'den sonra büyüme gösteren ülke olduğumuzu belirtti. Önceki gün yeni teşvik sistemini açıkladıklarını da hatırlatan Erdoğan, gelişmiş ilden, en az gelişmiş ili kademe kademe desteklediklerini söyledi. Avrupa'da hükümetlerin her alanda kesinti yaptığını ifade eden Erdoğan, ülkemizde ise tam tersine maaşları, yatırımları, sosyal destekleri artırmaya daha güçlü bir şekilde desteklemeye devam ettiklerini ve yere daha sağlam bastıklarını belirtti. 

Erdoğan, ''Bizim büyük hedefimiz var. Biz kabile devleti değiliz. Devlet-i Aliyye-i Osmaniye üzerine kurulmuş bir devletiz'' dedi. 2023'de 2 trilyon dolar milli gelire ulaşacağımızı kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Yıllık 500 milyar dolar ihracat rakamına, kişi başı 25 bin dolar milli gelire ulaşmak için bütün gayretimizle koşturuyoruz, çalışıyoruz. 9 yıl önce kişi başına milli gelir 3 bin 400 dolardı. Bugün milli gelirimiz 10 bin 400 dolar oldu. Bak nerden nereye geldik. Bunların hayal bile edemediklerini, biz gerçekleştirdik. Komşularda nüfus azaltılıyor, milli gelir arttı diyorlar. Milli gelir 3 bin 400 dolardan, 10 bin 400'e çıktı ama nüfusumuzda ortalama her yıl 1 milyor artı ve 75 milona çıktı. 66 milyondan 75 milyona çıktı. Kalkınma bu, büyüme bu. Büyük Türkiye bu'' dedi.

CHP TÜRKİYE'NİN PAÇASINDAN TUTUP 1940'LARA GÖTÜRMEK İSTİYOR

Muhalefetin Türkiye'nin paçasından tutup 1940'lı yıllara götürmek için elinden geleni yaptığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"CHP tek parti dönemine ait belgeleri gösterdiğimde hop oturuyor, hop kalkıyor. Kulağı var duymaz. Gözü var görmez. Dili var gerçekleri söyleyemez. Ne diyor geçmişi bırak, bugüne gel diyor. CHP'nin geçmişiyle uğraşma diyor. 1940'lardan bugüne gelebildin sen? O zihniyetten kurtulabildin mi? O tek parti anlayışından, o milli şef anlayışından sıyrılabildin mi sen? Geçmişinle heseplaşmazsan, sen geçmişinle gurur duyduğunu söylersen, ben de geçmişinde ne olduğnu hatırlatmaya devam ederim. Sen eğer gecmişte CHP'nin bu millete yaptığı zulmü uyguladığı baskıyı bugünde savunmaya taklit etmeye kalkarsan, ben de sana o karanlık tarihi hatırlatırım. Çünkü yeni kuşaklar bu CHP'yi  çok iyi tanımalı, çok iyi bilmeli.''

NAZİ BENZEMESİ  

Nazi ve Hitler benzetmesi yapıldığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kalkmış bize Nazi benzetmesi. Hitler benzetmesi yapıyor. Güya bu benzetmelerle bize hakaret etmeye kalktı. Senin geçmişinde, Hitlere, Nazilere hayranlık var. İtalyan faşizmine övgüler var. Öyle görüldüğü gibi diplomatik ilişkiler kurmak yok. Düpe düz savunma var.''

CHP KURAN'I YASAKLADI

CHP'nin geçmişinde Dersim olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Senin geçmişinde Dersim var. Ezan Türkçe okunması, Kuran öğretilmesinin engellemesi, camilerin kapatılması, hatta günsız insanların idam edilmesi öldürülmesi var. 

Kendi geçmişi yüzleşmedikce, hesaplaşmadıkca, biz de onlara geçmişini hatırlatmaya devam edeceğiz. Beyfendi, bir yandan değiştiğini, bir yanda CHP'yi değiştirdiğini, geçmişiyle yüzleştiğini söylüyor. Öbür yanda tıpkı, 1940 olduğu gibi, eğitimde dayatmayı, eğitimde tek tip insan yetiştirmeye çalışıyor. Bu milletin özellikle Konya'da CHP'den çektiklerini iyi bilirim. Çok ağır zulümler yaşadı. Şu Konya'nın tarihi camileri bu zulme şahittir. Şu Konya'nın camileri, sokakları, belli bir yaşın üstündekileri bu zulma şahittir. Bunlar camilerin kapısına kilit vurdular. Bunlar Kuran öğretmeyi, öğrenmeyi yasakladılar. Bunlar kitaplar tahammül edemedi. Yasakladılar toplattılar.''

BU MİLLET BİR DÖNEM KÜMESLERDE DİNİNİ ÖĞRENDİ

Erdoğan, ''Bu millet bir dönem mağaralarda Kuran öğrendi. Bu millet bir dönem dini Diyanete kümeslerde yıkık dökük harabelerde öğrendi. Bugün Kuran'ın duvarda asılı durmasını arzulayan CHP, o gün duvarda asılı olan Kuran'a bile tahammül edemiyor. O günleri yaşayanlar küplerin içinde, mağaralarda, dere kenarlarında, tandırlarda kitap sakladılar. Bu ülke CHP döneminde cenaza namazı kıldıracak, yıkayacak imam bulunamadı. 1940'da yaptıkları aynısını 28 Şubat'ta yaptılar. Bunlar yine 28 Şubat'ta, Kuran kursalarını kapatmadılar mı? O zihniyet değil miydi? 28 Şubat'ta İmam hatip okullarını kapatmadılar mı? 15 yaşın altında Kuran'ı Kerim öğrenemezsiniz dediler. Ancak 15 yaştan sonra öğrenebilirisiniz dediler. Bunun için 1940'a gitmeye gerek yok. O yüzden 30 Mart çok önemli bir tarih. Onun için bu parlamento bu Ak Parti yeniden iadeyi itibarı gerçekleştirdi. 28 Şubat, millet dinini öğrenmesinden rahatsız oldukları için bütün yolları kapattılar. Şimdi çıkmışlar bizim onların geçmişi hatırlatmamızdan rahatsız oluyorlar. Bunları geçmişi ne ise  bugünde o. Alaaddin Cami (Konya'da) burayı ahır olarak kullandılar. Gazi Mustafa Kemal'ın yazısı var. Kime Başvekile. Ne diyor. 'Burayı hemen aslına çevir' diyor. Başvekil burayı aslına çevirmiyor. Aslına çevirmek kime nasıp oluyor. Bize nasip oluyor. Hiç değişmediler.''



MKY(İA/AAA)