Yapımına 16 ay önce başlanan Hezarfen Ahmet Çelebi Camisi’nin açılışında bir konuşma yapan Erdoğan, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, ''Daha önce de burada bir mescit vardı, bu cami çevreye çok daha müessir, çok daha tesirli olacak'' dedi.

Başbakan, caminin cuma namazlarına ihtiyaç vermede sıkıntı yaşayabileceğini, ancak eskisinden daha iyi olacağını belirterek, “Şair Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nda, şu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli'' der. Türkiye'de ezanlar ebediyen okunmalı” dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, dua etti. Daha sonra caminin açılışını kurdela keserek gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, camiyi gezdi. Açılışa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın da katıldı. Atatürk Havalimanı çalışanları ile caminin yapımını üstlenen TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’in de katıldığı açılışta, güvenlik nedeniyle özel harekat timleri minarede de önlem aldılar.

FK(BB)