Törende açılan ve üzerinde "Mekanın Cennet Olsun Tenzile Ana" pankartı dikkat çekti. Pankartı gören Erdoğan, bunun üzerine konuşmasına "Tüm ebediyete intikal etmiş anne babalarımıza rahmet diliyorum. Hayatta olan anne babalarımızın kıymetini çok iyi bilelim" diyerek sürdürdü.


Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve tezkere konusuna da değindi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "5 kardeşimiz şehit oluyor, onların mı yanındasın, zalim Esed'in mi yanındasın? Bu tezkere niye gelmiş? Savaş olur mu olmaz mı? Sen orayı geç. Sen her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olma zorundasın. Sen buna hazır değilsen devlet, millet olamazsın. Atalarımız ne demiş 'Hazır Ol Cenk'e Sulhu Salah İstersen' demiş. Gerekirse bir zulme uğrarsan gereğini yapacaksın. Sen mi atıyorsun, karşılığını da anında göreceksin. Buna seyirci kalamayız. Gereğini yerine getirdik" dedi.


"SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN KEYFİNİ Mİ BEKLEYECEĞİZ"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve diğerlerinin keyfini mi bekleyeceğiz? Bu milletin kararını, bu milletin bu noktadaki hassasiyetini kimse test etmeye kalkmasın. Bizi adeta bu işlerden kaçar noktaya kimse sokmasın. Bir savaş başlarsa ne olacak. Kardeşim sen buna hazır ol tezkere elinde bulunsun. Gerekirse gerektiğinde gereği yapılır. Biz orada kalkıp da Sayın Kılıçdaroğlu'nun keyfini mi bekleyeceğiz. Onlar tek şeyden anlarlar. Bir heyet gönderdik cenaze namazına katılacaklar. Ne oldu yuhaladılar. Çünkü bunların yapısını biliyorlar. Samimiyet yok. Biz o vatandaşlarımızla kardeşlerimizle beraber ölürüz. O kardeşlerimizle bu milletin hayat bulması yolunda mücadelemizi sürdürürüz. Ben tezkere noktasındaki mücadelede bu kararlığı bizimle gösteren MHP'ye teşekkür ediyorum. Temennimiz odur ki, Esed yönetimi aklını başına alır, hem Türkiye'ye hem kendi halkına yönelik bu saldırgan tutumundan vazgeçer. Suriye halkının canını, namusunu, haklarını özellikle koruma mücadelesi başarıya ulaşana kadar Türkiye olarak biz, Suriyeli kardeşlerimizin her türlü insani desteği kendilerine vermek suretiyle yanlarında olmaya çalışacağız. Milletimiz müsterih olsun. Türkiye bu sorunun üstesinden gelecek hakkını hukukunu kimseye çiğnetmeyecek imkana da kararlılığa da sahiptir" dedi.


Bu arada törende açılan ve üzerinde "Mekanın Cennet Olsun Tenzile Ana" yazan pankart dikkat çekti. Pankartı gören Erdoğan, bunun üzerine konuşmasına "Tüm ebediyete intikal etmiş anne babalarımıza rahmet diliyorum. Hayatta olan anne babalarımızın kıymetini çok iyi bilelim" diyerek sürdürdü. Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan arıtma tesisinin açılış kurdelasını kesti. Başbakan Ankara'ya gitmek üzere havalimanına doğru yola çıktı.


DG-TT(CT)