Londra Olimpiyat'ı hazırlıkları nedeniyle 2 yıl önce evlenmelerine rağmen düğün yapamayan altın madalyalı milli atlet Aslı Çakır Alptekin ile antrenörü ve eşi İhsan Alptekin’in için Üsküdar Evlendirme Dairesi bahçesinde tören düzenlendi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Törende, Aslı Çakır Alptekin'in Londra 2010 Olimpiyatları'nda 1500 metre yarışı ve daha sonra Başbakan Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi sinevizyondan davetlilere izlettirildi. Başbakan Erdoğan ve eşine düğüne katıldıkları için teşekkür eden Aslı Çakır Alptekin, "Ben evleneli 2 sene oldu. Fakat olimpiyata hazırlanmak için düğün yapamadık. Her genç kızın dileği beyaz gelinlik giymektir. Ben giyemedim sırf Olimpiyatlara hazırlanmak için. Ülkemi en güzel şekilde temsil etmek için, bütün dünyaya, 80 bin seyirciye İstiklal Marşımızı dinletmek için düğünü erteledik. Belediyemiz bize bu düğünü armağan etti. Çok mutluyuz. Bu yarıştan daha heyecanlıymış açıkçası" dedi.

Aptekin'in eşi İhsan Alptekin de çok heyecanlı olduğu belirterek, "Sanki ikinci bir Londra Olimpiyatlarını koşmuşuz gibi. Bizi mutlu ettiniz. Allah da sizi mutlu etsin. Herkese sonsuz teşekkürler" dedi.

EN AZ 3 TANE DİYORUM

Başbakan Erdoğan ise, "Bizlere tarihte bir ilki Aslı yavrumuz, kardeşimiz yaşattı. Hem altını hem gümüşü aldılar. O çok daha farklı bir mana kattı o yarışa. İstiklal Marşımızı bize farklı bir heyecanla dinlettiler. Ve erteledikleri bu düğün merasimini de hem antrenörü, artık bundan sonra da beyi olarak çok farklı bir heyecanla sürdürecekler. Bu gecenin anlamında bir şey daha söyleyeceğim, ama zorlanıyorum. İnşallah bol da atletler yetiştirmeleri lazım. En az 3 tane diyorum. Bu atletlere de çok ihtiyaç var. Atletten atletler meydana gelmesi lazım. İnşallah Anadolu'nun bu güzel çocukları, bu kararlı cesur evlatları bu adımı attılar. Bize Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak düşen görevler vardı bütün doping kontrolleri neticelendi. Bu hafta içi yapacağımız bir törenle bu ödülleri kendilerine takdim edeceğiz. Bundan sonraki yarışlarda yine aynı şekilde başarılarını arttırarak görmek istiyoruz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan ayrıca 2020 Olimpiyatlarını İstanbul'a kazandırmanın azmi ve kararlılığı içinde olduklarını belirtti.

 

TY (RT)