Davaya konu olay geçen yıl ağustos ayında meydana geldi. Bir parkta, arkadaşları ile birlikte alkol alan Onur Güçlü'nün, yüksek sesle konuşmasından rahatsız olan çevredekiler durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine, karakola götürülüp hakkında yasal işlem yapılmak istenen Güçlü, iddiaya göre polis memurları İsmail Demir, Sezgin Salaz, Besim Ünlü ve Ruşen Şener'e hakaret edip, "Karakolu bombalayacağım" dedi. Zorla karakola götürülüp, nezharethaneye konulan Onur Güçlü, iddiaya göre burada da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler söyledi. Onur Güçlü hakkında 'tehdit ve hakaret' suçundan İzmir 12'ci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'DAVRANIŞLARIMI KONTROL EDEMEDİM'

Tutuksuz yargılanan Onur Güçlü savunmasında, "Alkol kullanan birisi değilim. Olay günü alkol aldım. Bu nedenle bilincim kısmen kayboldu. Davranışlarımı kontrol edemedim. Söylediklerimi hatırlamıyorum. Bu olay nedeniyle şikayetçilerden daha sonra özür diledim" dedi.

Polis memurları ise verdikleri ifadelerinde, "Gelen telefon ihbarı ile parkta alkol alan grubu uyarmaya gittik. Gürültü yapmamaları konusunda uyardık. Sanık, bize birden küfürler etmeye başladı. Hakkında işlem yapmak için karkola götürdük. Nezharethanede de bize yönelik hakaretleri devam etti. Başbakan'a yönelik olarak ismini de kullanarak küfür etti. Ayrıca 'Karakolu bombalayacağım' diyerek de tehdit etti" diye konuştu.

HAPİS CEZASI PARAYA ÇEVRİLİP ERTELENDİ

Yapılan yargılama sonunda hakim, sanık O.G'yi tehditten 5 ay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik küfürlerinden 10 ay, polis memurlarına karşı zincirleme hakaret suçlarından 1 yıl 2 ay 17 gün olmak üzere toplam 2 yıl 5 ay 17 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığa verilen hapis cezaları, 14 bin 840 TL paraya çevirilip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.



BK(AÖ/COŞ)