Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük Doğu Karadeniz gezisi için dün öğleden sonra Trabzon’a geldi. Havalimanından yanındaki bakanlarla birlikte partisinin 4'üncü olağan il kongresine katılmak üzere Hayri Gür Spor Salonu’na geçen Erdoğan’ın konuşmasında şike ve teşvik soruşturmasına değinmesi, Trabzonsporluların gönlünü alacak bir iki kelime etmesi bekleniyordu. Konuşmasına başladıktan sonra seyirciler tarafından verilen bordo – mavili bir kaşkol, yardımcıları tarafından Başbakan Erdoğan’ın boynuna takıldı. Konuşmasının sonuna kadar atkıyı boynundan çıkarmayan Başbakan Erdoğan’ın şike soruşturmasına hiç değinmemesi, hem Trabzon yerel basını, hem de internet ortamında bir çok kişi tarafından eleştirildi.

“KAŞKOLU TAKTI AMA ŞİKEDEN TEK KELİME ETMEDİ”

Trabzon’da bazı yerel gazeteler, Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında şike soruşturmasına değinmemesini eleştiren başlıklar attı. Dün, 'Adalet istiyoruz Sayın Başbakanım' ortak manşetiyle çıkan yerel gazeteler bugün de, “Kaşkolu taktı ama şikeden tek kelime etmedi. Adalet çağrılarına kayıtsız kaldı” başlığıyla verdikleri haberin spotunda, “Trabzon’da konuşan Başbakan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi topa tuttu ama şike ve teşvik soruşturması hakkında tek kelime etmedi. Yerel basının ortak manşeti olan adalet çağrılarına kayıtsız kaldı. Başbakan, buna rağmen her zamanki gibi Trabzonspor kaşkoluyla konuştu” ifadesini kullandılar.

Trabzonspor taraftarları da internet sitelerinde yaptıkları yorumlarda Başbakan Erdoğan’ın şike ve teşvik soruşturmasından söz etmemesini eleştirdi. Taraftarlar, “Başbakan atkıyı taktı ama Trabzonspor’un hakkının yenmeyeceğini söyleyemedi. Atkı takarak gönlümüzü alacağını sanıyor. Sayın Başbakanım o günler çoktan geçti” ifadelerini kullandı.

ATKININ ŞİFRESİ: OYUN BİTTİ

Bu arada Başbakan Erdoğan’ın boynuna taktığı atkıda mavi zemin üzerine bordo renkte büyük haflerle 'Oyun Bitti' yazısı dikkati çekti. Trabzonspor’un resmi ürün tedarikçisi TS Club tarafından Şanlıurfa’da 5 Mayıs 2010 günü Fenerbahçe ile oynanan ve Trabzonspor’un 3 – 1 kazandığı Türkiye Kupası finali sonrasında satışa çıkarılan İngilizce 'Game Over' sözünün çevirisi olan 'Oyun Bitti' yazılı atkıların bazı TS Club’larda satışının devam ettiği ve çok az miktarda kaldığı belirtildi. Taraftarlar, yaptıkları yorumlarda, Başbakan’a 'Oyun Bitti' yazılı atkı takılmasının ancak 'Trabzonluların düşünebileceği ince zeka işi bir davranış' olduğu konusunda da görüş birliğine vardı. Bir çok taraftar, “O yazı, Fenerbahçe’nin bu ligde yaptığı oyunların bittiği anlamını da taşıyor. Başbakanımızdan bu konuda adaletli davranmasını istiyoruz” görüşünde birleşti.