Manisalılar, çeşitli sorunlarına çözüm bulmak için Valilik bünyesindeki BİMER’e kimi zaman şahsen, kimi zaman da telefonla başvuruda bulunuyor. Valilik Halkla İlişkililer Bürosu’ndaki BİMER’e 2011 yılında 4 bin 385 başvuru yapılırken, 3 bin 254 başvuru işleme alındı. bin 131 başvuru ise geçersiz sayıldı. 2012 yılının 10 aylık sürecinde ise 4 bin 883 başvuru yapılırken, 3 bin 944 başvuru işleme alındı ve 439 başvuru ise geçersiz sayıldı.

İLGİNÇ BAŞVURULAR

BİMER’e vatandaşların bazıları her türlü şikayet, istek, öneri ve görüşlerini iletirken, kimi vatandaşların da ilginç taleplerde bulunduğu ortaya çıktı. Bunların arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kız istemesi için köyüne davet eden bir vatandaş ön plana çıktı. Bazıları evlenmek için kendisine kız bulunması, çeyizinin alınması ve düğünün yapılmasını istedi. Bazı vatandaşlar ise, komşusunun yetim maaşı alabilmesi için anlaşmalı olarak eşinden boşandığı ve eşiyle birlikte yaşamaya devam ettiği ihbarında bulundu. Kimi vatandaş ise çevre konularında, mahalle aralarındaki düğünlerden, iş yerinde mobbing uygulamasına kadar değişik konularda şikayetlerde bulundu.

GEREKSİZ YERE MEŞGUL ETMEYİN

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, BİMER’i vatandaşla devletin buluştuğu yer olarak tanımladı. Daşöz, merkeze ait 150 numaralı telefonun gereksiz yere meşgul edilmemesi çağrısında bulunarak, "Vatandaşımız BİMER’i,yaşadıkları sıkıntıları anlatmak, şikayetlerine çözüm bulmak için arıyor. Yada bazı konularda bilgi almak için akıl danışıyor. Ancak gereksiz konularda merkezi meşgul etmenin bir anlamı yok. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.



İK(İÖ/SS)