Cumhuriyet Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi B.K. hakkında, Facebook'taki kişisel sayfasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesiyle ilgili bir yazıyı paylaşmasının ardından polisin başlattığı soruşturma kapsamında dava açıldı. Balıkesir Çocuk Mahkemesi’nde bugün görülen ikinci duruşmada Balıkesir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü Toplumsal Olaylar Büro Amirilği'nde görev yapan polis memurları A.T. ve M.K. tanık olarak dinlendi. İki polis memuru B.K.'nin sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden paylaşımlar gördüklerini ve bunu tutanak altına aldıklarını belirtti.

Davada, 'Suça sürüklenen çocuk' olarak yargılanan B.K., yazıyı eleştiri amacıyla paylaştığını ifade ederken, suçlamayı kabul etmedi. Daha önce terör olayları sonrası Balıkesir'de arkadaşlarıyla terörü lanetleyen mitingler düzenleyen B.K., “Benim sayfalarım herkese açıktır ve kesinlikle Başbakan’a hakaret amacı gütmedim” dedi. Duruşma bilirkişi atanması ve bilirkişinin konuyu araştırması için 19 Temmuz 2012 tarihine ertelendi.

HAPİS CEZASI İSTENİYOR

B.K.'nin bir kişinin şeref, onur ve saygınlığını rendice edebilecek fiilleri kapsayan Türk Ceza Kanunu'nun 125/1 ve kamu görevlisine karşı görevinden dolayı Tük Ceza Kanunu'nun 125/3-a maddeleri gereğince bir yıldan az olmamak üzere hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması isteniyor. Yine TCK'nın 31/3'ncü maddeleri gereğince yaşı küçük olduğu için cezanın üçte birinin indirilmesi talep ediliyor.