Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün ilköğretim okullarındaki öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve okul çevrelerinin güzelleştirilmesi amacıyla, başlattığı proje kapsamında Erzurum'da başarılı olan okullara ödülleri verildi. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ile ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "Öğrencilerimize her konuda eğitim vermeliyiz. Onlar bizim geleceğimiz. Verilen eğitimler neticesinde öğrenciler çevreyi ve okulu temiz tutuyor. Ağaçlandırmanın önemini öğreniyor. Bir projede amaç ödül almak değil. Amaç insanın ve insanlığın daha mutlu, daha huzurlu birlik beraberlik içerisinde vatanını milletini devletini bulunmuş olduğu çağda en yüksek yere taşıyabilmek" dedi.

Törende daha sonra Aziziye ilçesine bağlı Şeker İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Dengiz'e plaket veren Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, salonda öğrenci olmamasını eleştirdi. Müdür Bilge töreni organize eden görevlileri, "Bundan sonraki tören için hatırlatıyorum. Bu işi öğrenciler yapıyor ama onları çağırmıyoruz. Öğrenci olmadan bu iş olmaz. Her okulumuzdan en az 5-6 öğrenci bu törenlere katılması gerekir. Bayrağı bizim almamızın bir manası yok. Bu çocukların başarısı" diyerek uyardı.

Ödül töreni sonrası Erzurum'da yapılan huzur toplantısında, 'vatana, millete zararlı olacak çocuğun yok edilmesini' isteyen Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın hakkında Abdullah Bilge, "Konuyla ilgili söyleyecek çok birşey yok. Hakkında gerekli soruşturma başlatıldı. Bizim söyleyeceğimiz her şey onu etkileyecektir. Araştırmalar sonucu gerenler yapılacaktır" dedi.



NÖ(KS/İD)