Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal ve ekonomik açıdan yetersiz, ancak okullarında başarılı olan öğrencilerin yeni öğrenim yılına moralli bir şekilde başlamalarını sağlamak amacıyla 'Başarılı Havuz Projesi'ni hayata geçirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün de destek verdiği proje, olimpik yüzme havuzunda düzenlenen törenle başlatıldı. Törene, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, emniyet müdür yardımcıları ve projede yer alan 70 öğrenci katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak törende yaptığı konuşmada, öğrenciler için geliştirilen sosyal projelere her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Çetin de toplumsal yaşamın huzurunu ve güvenliğini sağlamanın yanında, sosyal amaçlı projeler üretme görevlerinin de olduğunu belirterek, "Üretilen sosyal projelerle toplumda yaşanabilecek olumsuzlukların, suçun önüne geçmiş oluyoruz. Ayrıca emniyet güçleri ile vatandaşın arasındaki diyalogu geliştiriyoruz" dedi.

Öğrencilerin, proje çerçevesinde iki hafta boyunca yüzme eğitimi alacakları, sinemaya ve kütüphaneye gidecekleri, sevgi ve kardeşlik konusunda psikologlar tarafından eğitilecekleri belirtildi.



İK(İÖ/CK)