Bartın Valisi Bülent Savur, Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Bartınspor'un hafta sonu Geredespor ile oynayacağı maç öncesi Ömer Tepesi'nde bulunan çevre düzenlemesi devam eden futbol sahasında incelemelerde bulundu. Sahanın hemen yanından geçen, Balamba Mahallesi'ne geçişi sağlayan yol ile saha arasında duvar olmaması nedeniyle güvenlik sorunu oluşacağına değinen Vali Savur, "Maç sırasında burası güvenlik açısından tehdit oluşturur. Burası Nasrettin Hoca'nın türbesi gibi. Polis burada nereyi kapatsın, hangi yanı kapatsın? Buraya polis koyacağız da mahallelinin geçişine engel mi olacağız?" dedi.

"POLİS İKEMETGAH MI SORACAK?"

İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ali Özdemir'in, "Efendim burası imarda açılmış bir yol değil. Burayı geçici çözümlerle açtılar" sözleri üzerine Vali Savur, şöyle konuştu:

"Yahu müdür bey, siz neden bahsediyorsunuz. Bu yol şu anda vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Sonuçta bu yol açılmış. Biz buraya polisi dikeceğiz, polis memuru ikametgah mı soracak, bu sokakta mı oturuyorsunuz diye? Polis vatandaşın önüne geçip, geçemezsin mi diyecek? Ne hakla bunu diyecek."

"SORUMLULUK SENDE KARDEŞİM"

Sahanın yenilenme işlerini yapan müteahhit firmanın sahibi ve aynı zamanda Bartınspor Başkanı olan Ercan Aydın, "Sayın Valim Pazar günü 3 saat geçmesinler, diğer yolu kullansınlar" dedi. Vali Savur, Ercan Aydın'a tepki göstererek, şöyle konuştu:

"Nasıl geçmesin? Kardeşim burası Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devleti. Adam evine gidecek, nasıl geçmesin? O zaman git mahkeme kararı al, kapat. Burası bitmeden neden maç alıyorsunuz. Burada bir tatsızlık olur, takım ceza görür. Keşke, bir maçı daha il dışında oynasaydık ve burası sağlıklı bir şekilde hizmete açılsaydı. Biz olayın emniyet, asayiş, bir tatsızlık olmaması yönündeyiz. Kimsenin canı yanmasın. Bizim derdimiz o. Valla basın mensuplarının önünde söylüyorum, sorumluluk sende kardeşim. Sonra ne valiyi, ne müdürü, ne şunu ne bunu itham etme."



AA(MÇ/İD)