Bartın Üniversitesi 2012- 2013 Akademik Yılı törenle başladı. Üniversitenin toplantı salonundaki törene Bartın Valisi Bülent Savur, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Belediye Başkanı Cemal akın, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Ramazan Kaplan, 2008 yılında kurulan Bartın Üniversitesi'nin 4 yılda önemli mesafeler katettiğini söyleyerek, "Yeni üniversitenin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. 2017 yılında bütün dersliklerin tamamlanarak, yeni binalarımıza geçeceğiz. Üniversite olduğumuz günde öğrenci sayımız 2 bindi. Şimdi ise 7 bin 500 civarında. Bu sayı önümüzdeki yıllarda artacaktır" dedi.

Vali Bülent Savur ise 7 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksek okulu bulunan Bartın Üniversitesi'nde öğrencilerinin yaşadığı barınma sorununa dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Şu anda 7 bin 500 öğrencimiz var. Ancak özel ve devlet yurtlarının yatak sayısı 2 bin civarında. İki rakam arasında büyük uçurumlar olduğunu görüyoruz. Biz valilik olarak özel sektörün buraya yatırım yapması için girişimlerde bulunuyoruz. Öğrencilerin barınma sorunu Bartın'da sosyal bir sorun oldu. Buna çözüm bulmamız gerekir" diye konuştu.

AA(MÇ/COŞ)