Bartın Valisi Bülent Savur, Siirt'in Pervari İlçesi'nde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın'ın ailesini evinde ziyaret etti. Vali Savur evin önünde taziyeleri kabul eden şehidin Devrek'te görevli olan ağabeyi astsubay Erdal Yalçın'a başsağlığı dileğinde bulunarak, alnından öptü.

Daha sonra eve giren Vali Savur, şehidin annesi Zeynep Yalçın'a ve babası Ahmet Yalçın'a başsağlığı dileğinde bulundu. Vali Savur, "Biliyorum çok büyük acı ama vatanımız için herkes göreve hazır. Allah herkese şehit olmayı ve herkese de şehit ailesi olmayı nasip etmez" dedi.

Şehit babası Ahmet Yalçın ise, "Bu çok büyük bir acı, dayanılacak gibi değil. Oğlum bizi hep hastaneye götürürdü. Keşke böyle olmasaydı. Keşke ondan önce ben ölseydim de, oğlumu ben orada karşılasaydım" diye konuştu.

Anne Zeynep Yalçın oğluyla en son çarşamba günü görüştüğünü belirterek, "Onu dün akşam arayacaktım. Ama göreve gitmişdir diye aramadım. Keşke arasaydım oğlumu" dedi.

Bu arada, Erkan Yalçın'ın gelecek yıl yaz ayında Balıkesir'de yaşayan kız arkadaşı ile nişanlanma planı yaptığı belirtildi.



AA(MÇ/AAA)