Ulus'un Kaldırım Mahallesi'nde evi bulunan Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın'ın anne ve babasına acı haberi, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Bartın İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Oğullarının şehit olduğu haberiyle yıkılan anne 50 yaşındaki Zeynep Yalçın ve baba 53 yaşındaki Ahmet Yalçın sinir krizi geçirdi. Yalçın çifti sağlık ekipleri tarafından Ulus Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şehit Astsubay Erkan Yalçın'ın kardeşleri, Zonguldak'ın Devrek İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Erdal Yalçın ile Gebze'de görevli polis Ekrem Yalçın'a  haber verildi. Şehit astsubayın ikiz kardeşi ilçede taksicilik yapan Ercan Yalçın ve kız kardeşi Feride Yalçın acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Ercan ve Feride Yalçın kardeşler de hastaneye kaldırıldı.

Kaymakam Atik, Albay Karsavuran, Belediye Başkanı Ulus ve yetkililer hastaneye giderek şehidin yakınlarının sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Bir süre sonra Bartın Valisi Bülent Savur da hastaneye geldi.

5 yıl önce göreve başlayan Erkan Yalçın'ın bekar olduğu öğrenildi. Şehidin evinin önünde toplanan vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.



AA(MÇ/AAA)